GroenLinks stelt kandidatenlijst vast voor gemeenteraadsverkiezingen

ingevoerd op 13-12-2005

Nadat de leden Jan de Boer (36) als lijsttrekker hebben gekozen is door hen ook de volledige kandidatenlijst vastgesteld. De leden hebben gekozen voor ervaring en deskundigheid van de kandidaten. Maar natuurlijk ook voor een aantal nieuwkomers, die als burgerleden hun sporen reeds verdiend hebben in het commissiewerk. Als team hebben zij al enige tijd samengewerkt binnen GroenLinks en zij hebben zich in de afgelopen periode stevig van zich laten horen.

De huidige fractievoorzitter Harry Bakker (52, 2e op de lijst) doet een stapje terug, mede omdat hij thuis de zorg heeft over een aantal pleegkinderen (minderjarige asielzoekers). Huidig raadslid Lisette van Diest heeft afgezien van een nieuwe raadsperiode: door haar handicap bleken werk en politiek voor haar toch moeilijk te combineren.  Voor Willem Kukler (36, nu lijstduwer als 15e op de lijst) was werk, politiek en de zorg voor zijn kinderen ook niet meer te combineren, zodat ook hij niet opteert voor een nieuwe periode als raadslid.
Peter Manshanden (47, 3e) is al voor GroenLinks actief geweest in de commissie Stadsontwikkeling en Leefomgeving en sindskort in de commissie Welzijn en Volksgezondheid. Peter is ook actief in het verenigingsleven en lid van ondernemingsraad van het Westfries Gasthuis.
Annemarie Ponte (40, 4e) werkt aan de Universiteit van Amsterdam. Zij heeft deelgenomen aan de commissie Mens en Bedrijf en wil zich nu sterk gaan maken voor armoedebestrijding, een groene gemeente en een open Westfriesland.
Jos Kamminga (43, 5e) is werkzaam bij de Brijder Verslavingszorg. Hij draait mee in de commissie Bestuur en Middelen en hij wil zich gaan inzetten om het milieu hoger op de politieke agenda te krijgen.
Patrica Kusters (27, 6e) is werkzaam bij het Recreatieschap Westfriesland en zit in de commissie Stadsontwikkeling en Leefomgeving.
Jouke Bakker (58, 7e) werkt in de Jeugdzorg. Hij neemt deel aan de commissie Mens en Bedrijf.
Tulay Olcay (20, 8e), studente bedrijfseconomie en actief geweest in de Jongerenraad Hoorn.
De lijst wordt compleet gemaakt met Saida Voet (34, 9e), Johan Goossens (54, 10e),
Hanneke Verkleij (56, 11e), Marina Slot (51, 12e), Piet van Kranenburg (53, 13e),
Saskia Borgers (36, 14e) en lijstduwer Willem Kukler (36, 15e)