SP-Hoorn doet niet mee aan gemeenteraadsverkiezingen 2006

ingevoerd op 13-12-2005

De Hoornse afdeling van de SP doet niet mee aan de komende Gemeenteraadsvergaderingen. Hoewel de partij in Hoorn misschien wel 3 tot 5 zetels zou kunnen binnenhalen, hebben de leden tijdens de ledenvergadering besloten niet mee te doen. Reden: gebrek aan kwaliteit. Sommige ’rechtse’ partijen vinden het jammer dat de SP in Hoorn niet mee doet, ’linkse’ partijen zijn opgelucht aangezien de SP hen stemmen had kunnen kosten... Voor 10,2 % van de inwoners van Hoorn is het zeer pijnlijk: Zij stemden bij de Europese verkiezingen op de SP, maar kunnen komend voorjaar geen SP stemmen...
 
In een persverklaring zegt de SP Hoorn het zo:

”Tijdens de algemene ledenvergadering hebben de leden van SP-Hoorn besloten in 2006 niet mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat lijkt misschien een vreemde beslissing in een tijd waarin erg veel waarde wordt gehecht aan zetels en meeregeren.
De SP is een partij die de wereld wil veranderen. Daarvoor is het belangrijk dat de handen uit de mouwen worden gestoken. Deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen is daarvoor binnen de SP niet het eerste criterium. Een afdeling van de SP doet pas mee aan de gemeenteraadsverkiezingen wanneer de afdeling goed geworteld is in de gemeente. SP- Hoorn, een nog jonge afdeling, is nog in de opbouwfase en zal daarom de komende vier jaar alle beschikbare energie steken in plaatselijke zaken die er echt toe doen. De leden van de SP zetten zich in bij talloze eigen SP-activiteiten. Vanuit de praktijk van alledag krijgen de standpunten van de SP handen en voeten. De SP is een actiepartij die – ook als er geen verkiezingen op komst zijn -zich inzet voor een samenleving waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit voorop staan.
Om concreet te werken aan een stad waar iedereen een echte kans krijgt om zijn of haar geluk maximaal na te streven zal SP-Hoorn zich de komende vier jaar inzetten voor de mensen in Hoorn.  De SP-hulpdienst zal één van de middelen zijn waarmee de SP de mensen in Hoorn die problemen hebben met hun baas, de belastingen, de gemeente of met het doolhof aan regelgeving kunnen aankloppen. Verder zal de SP, als actiepartij, initiatieven vanuit de wijken en van individuele burgers ondersteunen. Ook jongeren tellen mee, SP-Hoorn is daarom aan het onderzoeken of een afdeling van ROOD – jongeren in de SP – tot de mogelijkheden in Hoorn behoort. En ook de ouderen zijn actief binnen de SP en de eerste initiatieven voor een SP-ouderenplatform in Hoorn zijn al genomen.
Kortom; de komende vier jaar is SP-Hoorn de partij die zichtbaar is op straat, de partij die actie voert voor zaken die beter kunnen en die beter moeten en zal SP-Hoorn er zijn voor de mensen die dat echt nodig hebben.
Voor meer informatie over de activiteiten van SP-Hoorn kunt u terecht op onze website
www.hoorn.sp.nl of u kunt telefonisch contact opnemen met Jacques Scheijde 0229 201683 of Tinka de Bruin 0229 237621.”
 
 
 
 

Reacties
Reactie: (Daniël)
23-12-2005, 13:41
Dat er verandering nodig is in Hoorn is overduidelijk maar of de SP met hun programma daar de geschikte partij voor is???

Reactie: (ruud de wit)
23-12-2005, 11:04
jammer, een gemiste kans er is verandering nodig in Hoorn en het hadden wel eens meer zetels kunnen zijn dan 5.