Hoorn opent derde Cruyff Court in Risdam-Noord

17-1-2013

HOORN - Vrijdag 18 januari 2013 wordt het Cruyff Court Risdam-Noord officieel geopend. Om 14.00 uur openen Carole Thate van de Johan Cruyff Foundation en wethouder Michiel Pijl het derde Cruyff Court van Hoorn. Na de officiële openingshandeling geven dansschool Moves en de jonge talentvolle voetballer Kevin Tromp een optreden. De fysieke aftrap van het Cruyff Court volgt door een demonstratiewedstrijd.

Het feestelijke programma van de officiële opening Cruyff Court Risdam-Noord:
14.00 uur:  officiële openingshandeling door: Carole Thate, directeur Johan Cruyff Foundation en   
          Michiel Pijl, wethouder jeugd gemeente Hoorn
14.15 uur: optreden dansschool Moves
14.25 uur: optreden Kevin Tromp
14.30 uur: demonstratiewedstrijd

Na de opening kunnen de kinderen uit de buurt gebruik maken van het nieuwe Cruyff Court; dit wordt begeleid door  Sportopbouwwerk van de gemeente. Voor de aanwezigen wordt onder andere warme chocolademelk geschonken.

In Risdam-Noord is het trapveldje bij het Hoefblad en de Klaproos omgetoverd tot het derde Cruyff Court van Hoorn. Wethouder Michiel Pijl: “We zijn er trots op om deze mooie voorziening voor de jeugd in gebruik te nemen. Door de hoge kwaliteit van dit openbare kunstgrasvoetbalveld is het Cruyff Court jaarrond te gebruiken. Om het voetballen en de verbroedering in de wijk te stimuleren worden samen met de buurtbewoners diverse activiteiten georganiseerd door Sportopbouwwerk, de scholen in de wijk en voetbalclub HSV-sport.” Basisschoolleerlingen kunnen meedoen aan de Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 die jaarlijks wordt georganiseerd door de gemeente in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation.

De gemeente Hoorn heeft zich erg ingespannen om een derde Cruyff Court in de stad te realiseren. Hiermee wordt voldaan aan een lang gekoesterde wens van de jeugd om een kunstgrasvoetbalveld in Risdam te hebben én het sluit aan bij de prioriteit van het college om Hoorn speelstad te laten zijn. De eerder aangelegde Cruyff Courts in de Grote Waal en de Kersenboogerd zijn een succes te noemen en worden door de jeugd gewaardeerd.

Bij het aanleggen van het Cruyff Court zijn in het omliggende gebied diepe rijsporen ontstaan. De huidige weersomstandigheden laten het opknappen nu helaas niet toe. Zodra de weersomstandigheden het toelaten, zorgt de aannemer dat alles wordt opgeknapt.