Onderzoek naar beroving, bedreiging en vernielingen afgesloten.

ingevoerd op 15-12-2005

De politie in Hoorn heeft het onderzoek naar een aantal berovingen, vernielingen en bedreigingen afgesloten. Tijdens het onderzoek werd een 24-jarige man uit Hoorn als verdachte aangehouden.

Vanaf eind november werden door de verdachte een aantal keren ramen vernield van een woning aan de Groene Steen. Daarnaast bedreigde hij de bewoner met de dood en met brandstichting. Reden van de vernielingen en bedreiging was een financiële schuld die één van de bewoners met de verdachte zou hebben. Later die maand deed de verdachte een poging om een bromfietser van zijn bromfiets te beroven onder bedreiging met een mes. Hij bedreigde hierbij de bestuurder met een mes. Deze wist het mes uit de hand van de verdachte te ontfutselen waarna de verdachte verdween. In dezelfde periode werd een 19-jarige man uit Hoorn op de Holenweg beroofd van zijn MP3 speler. Naar aanleiding van het door het slachtoffer opgegeven signalement kwam de verdachte wederom in beeld als de dader. Op dinsdag 6 december kon de man worden aangehouden in zijn woning. Hij is inmiddels in bewaring gesteld.

Reacties
Reactie: (Blij)
15-12-2005, 22:22
Mooi zo. Ik ben blij dat ze dat stuk ongeluk hebben. Die poging tot beroving van die jongen met zijn brommer was bij mij in de straat. Lekker, als er zulke randdebielen in je buurt rondlopen.