Borm-Tientjes vlogen bijna weg

23-3-2013 Failliete ondernemer deelt laatste geld uit

HOORN – Waarschijnlijk vanwege de kou waren slechts zo’n 75 belangstellenden zaterdagmiddag op de Rode Steen present om een boek en ‘tientje’ te krijgen van ondernemer Alfons Borm. Als laatste stunt deelde de inmiddels landelijk bekende  Zwaagse ondernemer 500 van zijn boeken uit. En bij het gratis boek deed hij zoals toegezegd een briefje van tien euro erbij. En die vlogen dankzij de straffe wind op de Rode Steen bijna letterlijk weg.

De eerste 500 belangstellenden krijgen zijn boek en een biljet van 10 euro. Totaal € 5.000. “Het laatste geld dat ik bij de ABN AMRO heb gepind, geef ik weg”, verklaart de debuterende schrijver. Deze zaterdag wist hij er ondanks de koude wind weer een show van te maken. Uiteraard zong hij vanaf een podium in een opblaastent (Borm was groot geworden met verhuur van opblaasprodukten) zijn ode aan de bank. Op YouTube was de clip sinds enkele dagen ook al te zien. Zijn nummer ”Ik voel me zo verdomd alleen” met een aangepaste tekst is daar inmiddels al meer dan 3300 maal bekeken.

Vervolgens nam Borm plaats achter een tafel op het podium met aan zijn linkerzijde een medewerker met een heel dik pak biljetten van tien euro. Bij elk boek dat vervolgens werd wegegeven ging inderdaad een ’tientje’. En ook nam de auteur de tijd om even te praten met zijn fans en schreef hij graag iets in zijn boek.

In een kraam naast het podium stond zijn vriendin klaar voor de verkoop van t-shirts, petjes en de single, maar daar was niet veel animo voor. De mensen die nu de kou trotseerden kwamen duidelijk voor iets gratis...

‘Gebeten hond’ van Alfons Borm is vanaf heden te koop voor € 9,95 in de MuseumShop van het Museum van de Twintigste Eeuw. Zie ook: