Failliete Alfons Borm trekt zich terug in anonimiteit

25-3-2013 Weldoener met 3 ton verzonnen

HOORN - Het doek valt nu definitief voor clown en goochelaar Alfons Borm. Deze week wordt zijn handel in springkussens en feestartikelen failliet verklaard en hij verklaart zelf zich nu helemaal terug te trekken met ”lieve vriendin, dochter hond en katten”. En weigert nu verder alle publiciteit. Maar die heeft hij natuurlijk de afgelopen weken ook wel genoeg gehad.

Maandagochtend was er de laatste uitspatting van de ’feestenbouwer’ uit Zwaag. Met zogenaamd 3 ton euro in 2 geldkoffers stapte hij voor een afspraak binnen bij zijn bank. In de koffers geen geld maar op papier het aanbod om 6 euro per maand af te lossen. Daar ging de bank echter niet mee akkoord. Het plan zou hem recent door Emile Ratelband zijn ingefluisterd...

Deze week wordt het faillissement officieel aangevraagd door het personeel. Er komt ook geen doorstart van het bedrijf. Brom beraadt zich op zijn toekomst. ”Het wordt in ieder geval niets met festiviteiten”. De kunstpenis heeft hij bij de bank achtergelaten. Die is bestemd voor zijn contactpersoon bij de bank. ”Ze moesten er wel om lachen”, zei Borm.

Op zijn Facebook-pagina schrijft Borm maandagmiddag:

Einde verhaal.
Ik merk dat er veel kritiek is mijn handelen en trek mij definitief terug. Het gaat nog steeds te goed in Nederland en ook ik kon geen vuurtje aanmaken. Typisch Nederland. Snel lanceren en snel weer naar beneden trappen. Geeft niks. Ik heb mijn lolletjes gehad en bedank alle mensen, die weten waar het echt over gaat, voor hun aandacht. Voor mij is het doek gevallen en trek mij terug met mijn lieve vriendin, dochter hond en katten.

Vrienden het ga jullie goed. Ik laat niets meer van mij horen en weiger verder alle publiciteit.
 
En de ondernemers die voor mij waren en nu tegen: Sukkel door, betaal door, knok door en ga er onder door...Maar dan niet huilen. Want huilen is voor jou te laat.

Reacties
Reactie: (Deirdre Bogarde)
28-3-2013, 15:09
@Bob Mans Ik begrijp niet welke logica er achter uw redenering schuilgaat. Wat u ‘genaaid door een bank’ noemt, betekent niets meer of minder dan dat de bank het door de ondernemer geleende geld - volgens vooraf gemaakte afspraak - terugverlangt. Maar u pleit er dus voor dat de bank juist meer risico neemt door de kredietfaciliteit van het bedrijf van de heer Borm (ik weet niet hoe het met ‘Mulder in Obdam’ zit) te verlengen, terwijl hij niet aan zijn betalingsverplichting kan voldoen. Met alle gevolgen van dien. Het lijkt er een beetje op dat u graag de geldverstrekker de schuld geeft van het fiasco van de onderneming.

Reactie: (Bob Mans)
26-3-2013, 19:05
Vandaag hoorde ik dat Mulder in Obdam ook genaaid is door een bank,in dit geval de ING. Wanneer worden we eens wakker en gaan we er met zn allen voor zorgen dat de bankenmaffia gestopt wordt? Kijk naar Cyprus waar de hardwerkende man het banken fiasco mag betalen,dat doen wij nl nu ook met zijn allen!!

Reactie: (annet)
26-3-2013, 10:06
iemand afbranden is erg gemakkelijk, iemand waardering geven een stuk moeilijker laat toch iemand in zijn waarde.

Reactie: (Tim Pieterse)
25-3-2013, 18:17
Hij had de marketing beter aan moeten pakken. Alle spullen die bruikbaar zijn voor een kinderziekenhuis of iets dergelijks daaraan weg moeten geven, had hij veel betere en positievere reacties gehad. Nu zijn er een stel tokkies beter van geworden.Ik blijf erbij dat het een impuls is geweest, ik denk niet dat hij dit overzag.

Reactie: (dan cohn)
25-3-2013, 17:53
normen en waarde heeft hij niet.gezien wat hij in zijn hand houd.jammer dat de maatschappij vol zit met dit soort.lui.

Reactie: (Tim Pieterse)
25-3-2013, 17:36
Lullig voor hem dit hele verhaal. Hij heeft waarschijnlijk in impulsiviteit gehandeld en voor tonnen spullen weggegeven. Dit verhaal kent alleen maar verliezers, ik zou er niet aan moeten denken om zoveel stress aan mijn gezin te geven. Marktplaats staat vol met de feestartikelen, enkelen zijn er dus wel beter van geworden.