Gemeente doet aangifte ’diefstal’ van 40 bomen

28-3-2013 Oude fruitbomen Bangert en Oosterpolder verdwenen

HOORN - De gemeente heeft aangifte gedaan van vermissing van zo’n 40 oude fruitbomen uit de Bangert en Oosterpolder. Een onbekende heeft ze gekapt. De bedoeling was dat deze oude boomgaard onderdeel zou worden van een groenvlek in de nieuwe wijk. De bomen stonden bij het bouwterrein van KWS vlakbij het Unjerpad.

‘Ik betreur het enorm dat iemand deze bomen heeft gekapt. Het zou een prachtig gezicht geweest zijn, die oude fruitbomen te midden van de nieuwbouw. We hebben aangifte gedaan bij de politie. Als we de dader vinden willen we de kosten op hem of haar verhalen en er bomen voor terug planten, het liefst oude.’, aldus wethouder Peter Westenberg.

Oude elementen
De meeste fruitbomen in Bangert en Oosterpolder zijn gekapt, maar deze bomen werden speciaal bewaard om in de wijk geïntegreerd te worden. Ook oude windsingels zijn met die reden bewaard gebleven. Deze lopen langs het Unjerpad en bij het spoor. In de middenberm van De Strip bij de Bangert is ook een oude windsingel te vinden. Deze blijft hier tijdelijk totdat de berm een definitieve invulling krijgt.

Wethouder Westenberg: ‘We willen de oude windsingels graag behouden. Daarom de oproep aan iedereen om een oogje in het zeil te houden en deze historische elementen te beschermen’.
 

Reacties
Reactie: (Thijs Knol)
29-3-2013, 14:31
Volgens verschillende berichten zijn de bomen gekapt door de gemeente Hoorn zelf. Wordt lastig dus om de schuldigen hiervoor te straffen.

Reactie: (Juliette Schouten)
28-3-2013, 16:07
De gemeente kapt inderdaad wat af en nu een ander het heeft gedaan hebben ze aangifte gedaan. In de grote Waal hebben ze laatst ook weer wat bomen gekapt, sommige bewoners huilden erom. Deze bomen waren zo mooi en nu is het een kale boel voor hun deuren.

Reactie: (Anton Greefkes)
28-3-2013, 15:09
Ik wist niet dat bomen de gemeente zo na aan het hart lagen. Een pak van mijn hart, want ik dacht tot op heden dat kappen en snoeien hun lust en leven was.