GroenLinks geschokt door illegale kap bomen Bangert & Oosterpolder

30-3-2013

HOORN - De fractie GroenLinks Hoorn heeft geschokt gereageerd op de illegale kap van de historische bomen in Bangert Oosterpolder. De fractie hoopt dat de Gemeente Hoorn dit incident oppakt om te zorgen dat in de toekomst de kans hierop wordt verkleind. De fractie heeft haar reactie in een brief aan het College kenbaar gemaakt.

In de brief staat het volgende te lezen:

Geacht college,

De fractie van GroenLinks Hoorn is, net als u, geschokt door de illegale kap van historische fruitbomen in de wijk Bangert & Oosterpolder.
Uiteraard hopen wij dat dit een eenmalige, op zichzelf staande gebeurtenis is. Het feit dat dit blijkbaar ’ongemerkt’ kan gebeuren roept echter wel bij ons een aantal vragen op:

1. De bomen zouden gebruikt worden voor de groene zone in de wijk. Is het logischerwijs te verwachten dat inwoners bekend zijn met deze inrichtingsplannen?

2. Hóe zijn de bewoners over de (toekomstige) inrichting van het openbaar gebied ingelicht en specifiek over de groene aankleding in de wijk?

3. Blijkbaar zijn niet alle mensen zich bewust van ons gemeenschappelijke openbaar groen en de functie daarvan. Plannen zoals het groenbeleidsplan en het bomenbeleidsplan dienen hiertoe bij te dragen. Welke actie gaat u op korte termijn ondernemen om er voor te zorgen dat de opmerkzaamheid en het bewustzijn bij inwoners over ’hun’ openbaar groen toeneemt?

4. GroenLinks wil u tenslotte graag als tip -en wens- meegeven hiervoor een campagne vanuit Puur Hoorn op te zetten. Hoe staat u daar tegenover?

Wij zien uw reactie met interesse tegemoet.

Namens de fractie van GroenLinks,
Patricia Kusters
raadslid

Reacties
Reactie: (Daniel de Boer)
1-4-2013, 11:07
Ik heb er eens goed over nagedacht en vind dit soort brieven inderdaad een bepaald soort zurigheid veroorzaken waarde honden, ook die in het julianapark, geen brood van lusten..

Reactie: (Jaap van der Hout)
31-3-2013, 19:38
Wat een zure reacties. Oude fruitbomen zijn ook in andere wijken gehandhaafd en daardoor bleef er binnen de buurt en stukje historie bewaard en konden de bewoners meteen genieten van wat grotere bomen in hun omgeving. Juist dit soort brieven van GL geven inzicht in het begaan van deze partij met hun omgeving. Denk eerst na voor dat dit soort zurigheid op net internet wordt verspreid.

Reactie: (Bart van Boven)
30-3-2013, 23:47
Het zou me niks verbazen dat deze fruitbomen door een stel overijverige plantsoenmedewerkers - zonder, of met ten minste weinig verstand van het groen - van de gemeente zelf zijn gekapt.. Als je ziet hoe het groen in de Grote Waal, in de winterperiode is gekortwiekt, dan moet je niet bij de bewoners zijn.. maar eerst eens een goed overleg plegen met de eigen plantsoenendienst. Wie weet komt dan ook deze dienst eens tot bloei...

Reactie: (Daniel de boer)
30-3-2013, 19:31
"historische fruitbomen" is weer een typische GL uitdrukking die kant nog wal raakt, het zijn oude fruitbomen! Deze bomen hebben hun dienst bewezen voor de mensen die er de vruchten van geplukt hebben en nu zonder blikken of blozen in de open haard verdwijnen. Gaat al eeuwen zo in West Friesland en zal nog wel eeuwen door blijven gaan! Daar doet een brief niets aan af. Laat GL zich maar bezig gaan houden met meer ter zaken doende dingen zoals zetelbehoud! achterhaald links populisme!!