Start verkoop bedrijventerrein Zevenhuis

11-4-2013

HOORN - Op donderdag 11 april gaf gedeputeerde Jan van Run het officiële startsein voor de verkoop van kavels op bedrijventerrein Zevenhuis in Hoorn. Het bedrijventerrein behoudt de naam Zevenhuis, zonder ‘t.

Bedrijventerrein Zevenhuis ligt aan de Westfrisiaweg, ten noorden van de woonwijk Bangert en Oosterpolder, en dichtbij de A7. Het bedrijventerrein is in de eerste plaats bedoeld voor bedrijven uit Hoorn en de regio, maar zal ook bedrijven van buiten de regio een plek kunnen bieden. Het is bedoeld voor de vestiging van allerlei branches uit het midden- en kleinbedrijf, zoals handel, dienstverlening, productie en opslag. Het is voor het eerst sinds jaren dat er weer nieuwe bedrijfsgrond beschikbaar komt in Hoorn. ‘Bedrijventerrein Zevenhuis zal een impuls geven aan de werkgelegenheid in Hoorn en de regio West-Friesland,’ aldus wethouder Aart Ruppert.

Duurzaamheid en ketensamenwerking
Bedrijventerrein Zevenhuis wordt zo veel mogelijk duurzaam ingericht. Het bedrijvenpark is gesitueerd in een groene en waterrijke omgeving. Naast ruimte voor groei en uitbreiding van bedrijven uit de regio is het de ambitie dat Zevenhuis ook ruimte gaat bieden aan bedrijven die nauw met elkaar samenwerken en gezamenlijk gebruik kunnen maken van collectieve voorzieningen, zoals bijvoorbeeld energie en zelfs ook bedrijfsruimten.

Zevenhuis
De naam van het bedrijventerrein blijft Zevenhuis, zonder ‘t. De gemeente Hoorn  en projectontwikkelaars Scholtens en Steenveste hebben overwogen om het bedrijventerrein een nieuwe naam te geven. Daarbij is ook advies gevraagd van een marketingbureau. Het Noordhollands Dagblad riep lezers op om een nieuwe naam te bedenken. ‘We hebben de namen serieus bestudeerd,’ aldus wethouder Aart Ruppert. ‘Het is echt fantastisch hoeveel mensen er meegedacht hebben. Maar we zijn tot de conclusie gekomen dat Zevenhuis inmiddels al behoorlijk bekend is geworden. Het zou nu zonde zijn om die herkenbaarheid op te geven. Wel willen we iedereen die heeft meegedacht bedanken voor hun enthousiasme en inzet. Alle mensen die hebben meegedacht krijgen daarom een presentje van ons.’

Start verkoop
Scholtens Projecten is verantwoordelijk voor de verkoop van de kavels op bedrijventerrein Zevenhuis. Algemeen directeur Guido Scholtens is blij met de snelle ontwikkeling van bedrijventerrein Zevenhuis: ‘Van de in totaal 42 hectare wordt na de zomervakantie het eerste deel van 11 hectare bouwrijp gemaakt. De verkoop van de kavels is nu van start gegaan. De eerste kavels kunnen begin 2014 opgeleverd worden. We gaan dus graag met ondernemers in gesprek over hun toekomstplannen.’

Ook wethouder Aart Ruppert hoopt op een voorspoedige start van de verkoop: ‘Het is voor het eerst sinds jaren dat er weer bedrijfsgrond beschikbaar is in Hoorn, terwijl daar echt vraag naar was en is. Ik ben blij dat ondernemers nu eindelijk de stap kunnen zetten naar een nieuwe toekomst.’

Voor meer informatie over kavels of bedrijfsgrond kunnen ondernemers terecht op de website www.zevenhuis.com.

Reacties
Reactie: (PLS)
14-9-2013, 19:26
Ondernemen op een locatie waar niemand je wil hebben...... Tsja, mooie kans! Lol!

Reactie: (Juliette Schouten)
16-4-2013, 19:50
Gerry, ik vind persoonlijk het ook wel heel erg raar om een c.shop op Hoorn 80 te plaatsen maar dat is om andere redenen. Maar wat vind jij dan een geschikte plek voor een coffeeshop?

Reactie: (Gerry Blokdijk)
16-4-2013, 19:17
@Marieke, klopt als een bus. Parkmanagement heeft in samenwerking met de ondernemers van Hoorn-80 de uitstraling behoorlijk opgeknapt. Er zijn nieuwe bedrijven bijgekomen en er zijn nieuwe bedrijfsunit gebouwd. Het is daarom bijzonder jammer dat de gemeente juist nu vergunningen verstrekt voor een weedshop. Leg dat de ondernemers maar eens uit. Leegloop dreigt en de nieuwe bedrijfsunits blijven leeg staan achter de clown. Prima beleid, petje af.

Reactie: (Marieke van Leeuwen Gemeente Hoorn)
16-4-2013, 14:54
@Arjen Meer dan eens zeggen mensen dat de andere bedrijventerreinen leeglopen, maar dat beeld klopt echt niet. Sterker nog, in werkelijkheid is de leegstand op Hoornse bedrijventerreinen juist afgenomen. In 2005 was de leegstand op Hoorn '80 nog bijna 12%. Nu is dat ca. 3-4%, een direct gevolg van de herstructurering op dit terrein. De gemiddelde leegstand op de gezamenlijker bedrijventerreinen is in die jaren ook gedaald en schommelt nu rond de 4 tot 5 %, een stuk lager dan het landelijke gemiddelde.

Reactie: (Arjen)
15-4-2013, 20:10
Hoorn80 staat vol met lege panden....

Reactie: (Juliette Schouten)
12-4-2013, 11:06
Goed bericht Birgitte, eindelijk een bestemming voor dit prachtige gebouw.

Reactie: (Brigitte van den Broek)
12-4-2013, 11:02
@ Juliette, heb gehoord dat het Werenfridus daarnaartoe gaat verhuizen

Reactie: (Juliette Schouten)
12-4-2013, 10:38
Wat gaat er toch gebeuren met ons prachtige Missiehuis? Zo jammer om dit gebouw leeg te zien staan al die tijd. Wat zou het gezellig zijn als dit gebouw bijv. een nieuwe Manifesto zou gaan worden.

Reactie: (paul jol)
12-4-2013, 09:44
misschien dat de Gemeente Hoorn nog een mooi kaveltje overheeft voor een coffeeshop aldaar. Vlak bij de A7 , heer Tonnaer ook weer gelukkig....

Reactie: (Wim Mul)
12-4-2013, 00:42
Omdat de economie de komende jaren aan zal trekken is Zevenhuis gewoon nodig en ligt op een ideale locatie vlak bij de A7. Gelukkig zijn er altijd ondernemers die kansen zie ipv bedreigingen en die pioniers zullen dit terrein en de uitstekende locatie weten te waarderen. Succes!