Man overleden bij aanrijding trein Liornestraat

22-4-2013 Onrust op scholengemeenschap Werenfridus

HOORN - Een man van rond de 40 jaar is maandagochtend om circa 09.15 uur om het leven gekomen na een aanrijding door een trein bij de spoorwegovergang Liornestraat. Het treinverkeer lag enkele uren stil en de straat was afgezet voor doorgaand verkeer.

Op de naast de overweg gelegen scholengemeenschap Werenfridus was de nodige ongerustheid ontstaan. Maar redelijk snel werd duidelijk dat het geen leerling van de school betrof. De school informeerde ouders en verzorgers via een mail. Enige tijd geleden had een leerling zich er namelijk van het leven beroofd.

Tussen Hoorn en Kersenboogerd werden snelbussen ingezet. De verstoring was om 12:00 uur verholpen. De brandweer had het wegdek schoongemaakt.

Opmerking redactie HoornGids:
Als sprake is van zelfdoding is het gebruikelijk dat media hier geen aandacht aan besteden. In dit geval kiezen wij bewust wel voor een uiting omdat hiermee ook onrust kan worden weggenomen. Zeker vanwege de scholen in de directe omgeving van deze spoorwegovergang. De politie verstrekt media in dit soort gevallen geen informatie, daarom komt onze informatie uit andere bronnen.

Reacties
Reactie: (Leerling Werenfridus)
22-4-2013, 21:13
De vorige persoon die hier zelfmoord pleegde was een meisje van het OSG. Het enigste wat ik vandaag heb gehoord was getoeter van een trein en toen werd even later bekend wat er gebeurd was. Er werdt gelijk via de intercom verteld dat het geen (Werenfridus) leerling was en dat het niet verstandig was om te gaan kijken. Het enige wat ik gezien heb ik mensen in groen-gele jasjes.

Reactie: (Blue)
22-4-2013, 21:01
Erg triest bericht weer.. En vindt het erg goed dat er in dit geval wel uiting aan gegeven is zodat er bij heel veel kinderen en ouders in ieder geval wat opluchting was.. De schrik zit er goed in, de impact van een vorige zelfdoding op bijna dezelfde plek is nog steeds enorm..