Veel klachten over nieuwe dienstregeling Hoorn Kersenboogerd

9-5-2013

HOORN - Reizigersvereniging Rover ontvangt veel klachten van boze reizigers die hebben vernomen dat de spitstrein Enkhuizen – Amsterdam vanaf december niet meer stopt op station Hoorn Kersenboogerd. Rover is akkoord gegaan met de verslechtering om een nog grotere verslechtering te voorkomen.

In 2014 zijn meer Fyra’s gepland tussen Rotterdam en Amsterdam, om hier ruimte voor te maken moeten de tijden van de sprinter Hoorn – Schiphol - Hoofddorp worden verschoven. Daardoor dreigde de treindienst de gehele dag ingekort te worden tot Hoorn. Die verslechtering kan nu voorkomen worden door de spitstrein Enkhuizen - Amsterdam niet te Kersenboogerd te laten stoppen.

”De voordelen van een kwartiersdienstregeling van de Fyra weegt zwaarder. Maar als blijkt dat de binnenlandse Fyra door alle problemen niet vaker kan gaan rijden, vinden we eigenlijk dat de spitstrein in Hoorn Kersenboogerd moet blijven stoppen. Want het liefst zien we geen verslechteringen” zegt Tim Boric van Rover.

Of NS de plannen van tafel haalt als de Fyra frequentie volgend jaar niet wordt opgehoogd is onduidelijk. Het verleden biedt weinig perspectief. In 2012 werd de dienstregeling Amsterdam - Rotterdam ook al grondig gewijzigd omdat de Fyra er zou komen, maar uiteindelijk niet kwam.

Reacties
Reactie: (Lodewijk)
10-5-2013, 21:33
@Monique Ik krijg echt het gevoel dat je het niet wilt begrijpen. De patroon interity blijft gewoon rijden 2x per uur. Het gaat alleen om die paar extra spitstreinen)die niet meer op Hoorn Kersenboogerd zullen stoppen. En inderdaad je zult iets meer reistijd nodig hebben. Maar daarvoor in de plaats zijn er heel veel mensen in de Kersenboogerd heel blij mee. Je bent nou eenmaal niet alleen op aarde.

Reactie: (Monique)
10-5-2013, 21:19
Dan kan je het ook zo draaien dat de sprinter niet meer op Kersenboogerd stopt, maar op Hoorn. Daar komen per saldo over het algemeen minder mensen mee dan met de intercity. Het zal zo zijn. Jammer dat mijn reistijd verlengd wordt.

Reactie: (Lodewijk)
10-5-2013, 18:03
@Monique Zoals ik reeds schreef Monique, anderhalve spitstrein per dag, zet dat eens af tegen 2 treinen heen en 2 treinen terug tussen Hoorn en Hoorn-kersen Boogerd elk uur, en dat gedurende de hele dienstregeling, en elke dag maar weer..! Een heel jaar lang..! En die spitstrein die jij bedoeld blijft gewoon rijden helemaal naar Enkhuizen, stopt alleen niet op Kersenboogerd.en die reizigers voor Kersenboogerd moeten even overstappen in Hoorn op die trein die nu juist wel blijft rijden, elk uur 2 heen en 2 terug, wat een weelde...!

Reactie: (Monique)
10-5-2013, 15:39
@Lodewijk: ooit van de spitstrein gebruik gemaakt? Daar zitten behoorlijk wat mensen uit de Kersenboogerd in. En probeer vanaf Sloterdijk nog maar eens in een koploper te komen als er geen spitstrein rijdt. Mogen we zeker weer gaan staan. De sprinter is ook geen optie, die zit al regelmatig tjokvol.

Reactie: (Jurgen Pol)
9-5-2013, 17:01
Leuk die vergadering maar daar moet je als zwaar teleurgestelde forens wel vanaf weten. Ik vrees dat wij weer teruggaan naar de jaren negentig met weinig verbindingen en overvolle treinen. De prijs voor mijn jaartrajectkaart zal echter volgend jaar gewoon weer stijgen. Is het nu zo dat bijv Bovenkarspel meer verbindingen krijgt als Kersenboogerd ? Zal toch niet..

Reactie: (Sebastiaan Hol)
9-5-2013, 12:56
Het inderdaad, Lodewijk, belangrijker dat de sprinter naar Sloterdijk en Schiphol vanaf Kersenboogerd blijft vertrekken, aangezien er ook een heleboel inwoners van deze wijk werkzaam zijn in Purmerend, Zaanstad, en op / bij Schiphol.

Reactie: (Lodewijk)
9-5-2013, 12:05
Dat de treinserie: Hoofddorp/Schiphol naar Hoorn Kersenboogerd v.v. elk uur 2x v.v. blijft doorrijden, en de reizigers van de Kersenboogerd kan blijven bedienen,is aanzienlijk belangrijker als die anderhalve spitstrein uit Amsterdam c.s. die op de Kersenboogerd stopte. Bovendien blijft de Kersenboogerd ook voor die overstappers juist door het in stand houden van die trein ook nog prima bereikbaar. Dus niet zeuren..!!

Reactie: (Poll)
9-5-2013, 11:01
@Sebastiaan, Rover probeert haar eigen eigen straatje schoon te vegen en geeft dus nu NS maar weer eens de schuld.

Reactie: (Sebastiaan Hol)
9-5-2013, 05:46
Afgelopen woensdagavond vond een bijeenkomst plaats van het Bewoners Overleg kersenboogerd (voorheen: Overleg Leefbaarheid Kersenboogerd). Aanwezig was een meenr van de Nederlandse Spoorwegen om e.e.a. toe te lichten en om tips en klachten aan te horen. Waar waren alle "klagende forensen"? U had hier uw stem kunnen laten horen!