Feestzaal Oude Veiling gaat ten koste van dorpscafés

1-6-2013 CDA Hoorn tegen feestzaal

ZWAAG - Het CDA is tegen de komst van een feestzaal op de Oude Veiling. Dit omdat het ten koste zal gaan van de reguliere horeca en bovendien kan leiden tot overlast in de woonomgeving. Het CDA heeft hierover al tientallen reacties gekregen van bewoners van de Dorpsstraat, Botter en Schoener die zijn gekant tegen de komst van de feestzaal. Het CDA denkt dat er alternatieven zijn te vinden in de reguliere horeca, bijvoorbeeld bij De Witte Valk.

,,Kortzichtigheid’’, meent CDA fractievoorzitter Bernd Laan. ,,De komst van een feestzaal betekent namelijk niets anders dan dat er op de Oude Veiling een feestzaal met volwaardige horecavoorzieningen wordt geëxploiteerd. Hier kan iedereen (allochtoon en autochtoon) bijeenkomsten, bruiloften en andere feesten organiseren die feitelijk gewoonweg in de reguliere horeca thuishoren. Dit raakt het directe bestaansrecht van de waardevol geachte dorpscafés als: De Witte Valk, De Nadorst en Het Gouden Hoofd. En het gaat al niet zo goed in de horeca. Als de feestzaal in de raadscommissie van dinsdag 4 juni 2013 wordt besproken, zal het CDA hier tegen stemmen’’, aldus Laan.

De reden dat het CDA hier zo’n belangrijk punt van maakt, ligt in het gegeven dat de dorpscafés een belangrijke rol vervullen in de Hoornse samenleving in het algemeen en in de dorpen in het bijzonder. ,,Het zou natuurlijk zonde zijn als deze dorpscafés als gevolg van dergelijke concurrentie op bedrijventerreinen komen te verdwijnen’’, aldus Bernd Laan.

Daarnaast meent het CDA dat de druk op de directe woonomgeving kan toenemen. De woonomgeving wordt plotsklaps geconfronteerd met een nieuwe feestlocatie in de buurt. Bewoners van de Botter, Schoener en Dorpsstraat zijn van dit voornemen flink geschrokken. ,,We hebben inmiddels tientallen verontruste emails en telefoontjes van buurtbewoners ontvangen die vrezen voor verkeers- en geluidsoverlast en de komst van deze feestzaal absoluut niet zien zitten.’’

Tenslotte begrijpt het CDA niet de meerwaarde die de totstandkoming van een feestzaal op uitgerekend de Oude Veiling rechtvaardigt. Er staat in de regio heel veel  reguliere horeca te koop die zich voor dit doel uitstekend leent. Ook uit navraag bij de uitbater van De Witte Valk blijkt dat dergelijke feesten, inclusief gebruikmaking van de keuken, bij hem kunnen plaatsvinden. Wellicht biedt de komst van Van der Valk naar Hoorn ook mogelijkheden.

Reacties
Reactie: (Jos kamminga)
3-6-2013, 19:56
Naar mijn weten gaat het hier om compleet andere groepen. In Zaandam is er ook zo, n feest zaal. Hoor je niemand over. Ik zeg koudwatervrees .

Reactie: (Felon la Pierre)
2-6-2013, 16:52
Ik lees nu voor het eerst wat over die plannen. Ik woon in de Botter en ik zit er niet op te wachten. Krijg ik al die takkeherrie over het spoor als de wind verkeerd staat. Ik ben juist in deze wijk gaan wonen voor mijn rust. Als ik horeca in de buurt wil ga ik wel in de stad wonen.

Reactie: (Sebastiaan Hol)
2-6-2013, 14:12
Bedrijventerrein Oude Veiling: hoeveel omwonenden? Of toevallig één of twee omwonenden die CDA-lid zijn? Het blijft gissen naar die "tientallen reacties". Overigens wordt er in een Raadscommissie nergens tégen gestemd. Het CDA kan hoogstens negatief adviseren. Maar dan lijkt me een inhoudelijk betere onderbouwing wel gerechtvaardigd. Voorlopig lijkt dit eerder op een anti-Turks standpunt (omdat de belangrijkste pleiters vóór die feestzaal Dilek Küçüksantürk en Levent Helelespe zijn). Ik hoop dat ik me daarin vergis...

Reactie: (Woestenburg)
1-6-2013, 16:05
De lokale horeca zou er last van kunnen hebben. Not. De lokale horeca vist in een andere vijver. Deze doelgroep gaat niet naar de drie genoemde gelegenheden. Ergo: de genoemde drie zaken zouden uberhaupt geen cent aan die doelgroep verdienen. Door andermans initiatieven te dwarsbomen, vloeit er geen euro extra jouw kant op. Zie zo'n zaal als een aanvulling, participeer desnoods in het initiatief. Ik zie helemaal geen enkele belemmering. Waar is men zo bang voor? Onzakelijk! En misbuik van oneigenlijke argumentjes. NIMBY gedrag is achterhaald. Move on. Hoorn en Horeca. Het blijft onvolwassen en gevoelig.

Reactie: (Robert Vinkenborg)
1-6-2013, 14:16
Vier jaar lang de horeca en de burgers gepest met een zinloos toegangsuur, maakt het CDA zich nu opeens druk over de horeca. Als het aan het CDA had gelegen had het avondklokje op 12 uur gestaan! De verkiezingen echt in zicht! Erg ongeloofwaardig dit.