Gemeente Hoorn verwijdert bootwrakken

3-6-2013

HOORN - De gemeente Hoorn gaat vanaf donderdag 20 juni bootwrakken en boten zonder ligplaatsvergunning verwijderen langs de kades van de Vollerswaal, de Turfhaven en de Oude Haven. Sinds vorig jaar zijn de nieuwe regels voor ligplaatsen van kleine boten van kracht. Er zijn nieuwe ligplaatsen aangelegd en booteigenaren moeten een ligplaatsvergunning aanvragen. Deze plaatsen zijn uitsluitend bedoeld als buurtvoorziening voor direct omwonenden.

Als u eigenaar bent van een boot zonder vergunning dan kunt u uw boot tot donderdag 20 juni nog verwijderen en zo voorkomen dat uw boot wordt weggesleept. Gemeente Hoorn verhaalt de kosten voor het bergen van de boten op de eigenaren.

Verwijderde boten
De verwijderde vaartuigen worden minimaal 3 weken opgeslagen. Eigenaren kunnen zich melden bij bureau Stadstoezicht. Pas nadat de verwijderings- en opslagkosten zijn betaald krijgt de eigenaar de boot terug. Bootwrakken die niet zijn opgehaald worden vernietigd.

Meer informatie?
Heeft u vragen over het verwijderen van de boten zonder vergunning? Neem dan contact op met Bureau Stadstoezicht, telefoonnummer 0229 – 252200 of per mail: gemeente@hoorn.nl. Heeft u interesse in een ligplaats voor een kleine boot? Neem dan contact op bureau Vergunningen en Bouwtoezicht van gemeente Hoorn, telefoonnummer: 0229-252200 of per mail: gemeente@hoorn.nl.