“Postkoets op digitale snelweg” gaat Twitteren

7-6-2013 Burgemeester van Hoorn dreigt met Tweets

COLUMN

HOORN - Burgemeester Onno van Veldhuizen heeft een weddenschap afgesloten. Niet over het nog in zijn Hoorn te openen Van der Valk Gokpaleis (“Amusino”). Nee, over Twitteren. Of Onno weet wat het inhoudt is mij niet bekend, want hij heeft nog slechts 0 tweets verstuurd. En ik schat zo in dat zijn Twitter-account jaren geleden is activeerd door een communicatiemedewerker. Ook ‘volgt’ hij nog niemand. Wel heeft hij al enkele honderden ‘achtervolgers’. Ik ‘volg’ hem al jaren maar nooit vernam ik iets van mijn burgervader. Dat dreigt nu te gaan veranderen…

Ene Lucien Burm, social media-expert naar het schijnt, heeft dezer dagen een deal met Onno gemaakt. Als de burgemeester duizend ‘volgers’ heeft op Twitter wordt hij actief op het sociale netwerk. En hoewel het niet storm loopt, is het aantal ‘volgers’ van onze burgemeester wel gestegen en heeft hij op het moment dat ik dit schrijf (vrijdagavond) al 670 volgers. Dus wie weet krijg ik binnenkort een berichtje van mijn ‘burrie’…

Aangezien Onno dus wel van een weddenschap houdt, wil ik hem hierbij graag uitnodigen voor nog een digitale uitdaging.

“Beste Onno, als je voortaan minimaal twintig reacties op je Weblog krijgt, ga je dan echt ‘webloggen’? Dus niet 1, 2 of 3 maal in een heel jaar een stukkie schrijven, nee dan houd je ons voortaan wekelijks op de hoogte van je gedachten en ervaringen! En ook niet stiekum toespraken in je Blog plaatsen. Afspraak? Deal? Ik verneem graag je antwoord. Mail mij maar. Twitteren mag ook. Je hebt mijn 06 ook.”

Waarom deze weddenschap? Ooit zei Onno zelf dat hij “een postkoets op de digitale snelweg” was. Dit naar aanleiding van kritiek, toen al, op de grote tussenpozen tussen zijn blogs. “Nee, ik ben de duurzame postkoets op de digitale snelweg. Iedereen die langs mij rijdt, zwaait naar mij of is boos om dat ik zo langzaam ga. Het is niet anders. Deze openbare weg is ook van mij. Desnoods de vluchtstrook.”

Ik hoor het wel,

Groeten
Hans Stuijfbergen

PS: Onno, je moet je eerste Blog voor 2013 nog schrijven. Is Twitteren niet een leuk onderwerp daarvoor? “Mijn eerste ge-Twitter”? Ohja, let wel op wat je Twittert! Zie mijn column ”De Tweet van 30.000 Euro”.

Lees een eerdere Column hier: