Onrust bij Hoorns Belang

22-6-2013 Bestuursleden en twee nieuwe leden stappen op

HOORN – Het rommelt binnen de Hoorns politieke partij Hoorns Belang. Juist nu het heel goed leek te gaan binnen deze lokale partij, lijken de emoties op te laaien en stappen leden op. In enkele dagen zijn twee nieuwe leden én twee bestuursleden opgestapt.

Vrijdagavond maakten voorzitter Frans Luit en secretaris Andrea Amelung bekend per direct op te stappen uit het bestuur van Hoorns Belang. Als verklaring wordt alleen een verschil van inzicht gegeven: “De afgelopen periode is echter gebleken dat er een verschil van inzicht bestaat tussen Frans van Luit en Symen van der Meer.” Aldus een verklaring van de twee opgestapte bestuursleden. Van raadslid Symen van der Meer is nog geen reactie bekend.

Eerder maakten vrijdag twee nieuwe kandidaat-raadsleden voor Hoorns Belang middels een verklaring duidelijk geen heil meer te zien in een verdere carrieére binnen de lokale partij. Ook hier geen duidelijkheid over de exacte reden voor het snelle vertrek: van Brenda Staphorst en Robert Vinkenborg : “Na de eerste brede kennismaking zijn twijfels ontstaan over een aantal zaken en het proces waar we zijn ingestapt. Daar hadden we misschien eerder en beter over moeten nadenken.”

Zoals de meeste Hoorns politieke partijen was ook Hoorns Belang de laatste maanden nieuwe leden en aspirant-raadsleden aan het werven. Het leek met drie nieuwe leden goed te gaan met de Hoornse fractie, maar nu blijkt het behoorlijk onrustig binnen deze partij. Het lijkt of de van het CDA overgestapte raadslid Symen van der Meer voor de nodige commotie binnen de fractie zorgt.

Lees hier de verklaringen van de opgestapte leden:

Beste mensen,

Met ambitie en idealen hebben wij ons namens Hoorns Belang kandidaat gesteld voor de gemeenteraad. Het spijt ons jullie te moeten laten weten dat wij onze kandidatuur intrekken en de partij verlaten. We hebben dit besluit ieder voor zich genomen. Brenda eerst en Robert daarna.

Na de eerste brede kennismaking zijn twijfels ontstaan over een aantal zaken en het proces waar we zijn ingestapt. Daar hadden we misschien eerder en beter over moeten nadenken. Nu de twijfels al zo snel komen, moet je je meteen afvragen waar je aan begint en hoe dit verder moet.

Wij gunnen jullie allemaal het beste en de ruimte om er wel voor te gaan en willen daarbij niemand voor de voeten lopen. Deze partij in opbouw kan zich substantiële verschillen van inzicht (nog) niet veroorloven en moet in alle rust kunnen opereren. Daarbij willen wij niet zelf onderwerp van discussie worden.

Hoe pijnlijk ook; we luisteren naar ons gevoel en stappen op. Dat wij mogelijk daarmee jullie verbazen en teleurstellen, spijt ons oprecht. Wij hadden het echt graag anders gezien.

Dat wij een inschattingsfout hebben gemaakt, rekenen we onszelf aan. Wij hebben fantastische en bevlogen mensen ontmoet. Wij wensen jullie allemaal het beste en veel succes toe met Hoorns Belang en hopen jullie allemaal bij een leukere gelegenheid te treffen.

Hartelijke groeten,

Brenda Staphorst en Robert Vinkenborg


Verklaring Frans van Luit en Andrea Amelung:

Op 15 april jl. zijn Frans van Luit en Andrea Amelung aangetreden als voorzitter en secretaris van het bestuur. Zij zijn die uitdaging aangegaan met de ambitie om mee te bouwen aan Hoorns Belang, als sterke lokale partij.

De afgelopen periode is echter gebleken dat er een verschil van inzicht bestaat tussen Frans van Luit en Symen van der Meer.
Omdat de uitdagingen waar Hoorns Belang voor staat een eensgezinde samenwerking van fractievoorzitter en bestuursvoorzitter vraagt, is na onderling overleg door Frans en Andrea besloten dat zij hun bestuursfunctie per direct neerleggen.

Wij betreuren het dat het bestuurslidmaatschap zo kort is geweest, maar het is een besluit dat in goed onderling overleg is genomen. Frans en Andrea wensen Hoorns Belang en de fractie het allerbeste toe. Indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met Symen van der Meer (06-29187020).

Frans van Luit en Andrea Amelung

Opvallend is dat Hoorns Belang op de eigen website prat gaat op de stabiliteit binnen de eigen partij: “In 2014 vinden nieuwe gemeenteraadsverkiezingen plaats. Alles wijst erop dat Hoorns Belang nóg verder gaat groeien. In de afgelopen raadsperiode was onze partij een baken van strijdbare stabiliteit, terwijl het bij andere partijen soms onrustig was.”

Reacties
Reactie: (ans van der hall)
7-7-2014, 11:57
Zonde van de partij, als mijn broer Peter nog voorzitter was geweest zou het misschien anders zijn gelopen,. Jammer hoor!

Reactie: (dirk roelofs)
24-6-2013, 19:15
problemen ontstaan vaak door mensen die veranderen van omgeving omdat ze zich in die omgeving niet kunnen ontplooien, ze proberen dan met alle middelen hun zin en ideeen door te drijven wat dan weer tot wrijving lijdt. dictatoriaal gedrag werkt dus niet.

Reactie: (Wim Mul)
24-6-2013, 17:06
Het is niet in het belang van hun Hoornse kiezers, dit gedoe. 4 mensen die tegelijk opstappen geeft idd te denken. Jammer, mogelijk komt Symen nog met een verklaring?

Reactie: (Gerda de Vries)
23-6-2013, 22:39
redactie : dan nu mijn volledige naam en dit is geen nickname. Mijn reactie: nu 2x verwijderd was, het is jammer dat ze Frans van Luit hebben laten gaan. Vers en nieuw bloed was juist goed geweest. Frans van Luit is een goede organisator en goed mens. Ik snap niet dat men een voorzitter laat opstappen .. trouwens ze laten 4 mensen weggaan. ik zou toch wel eens duidelijkheid en helderheid willen hebben in deze want bovenstaande brieven is politiek gedoe. Mensen die daadwerkelijk opkomen voor de belangen van Hoorn, die vertrekken. Bijzonder zeg.

Reactie: (redactie )
23-6-2013, 22:12
Wij verwijderen alleen reacties die strijdig met onze regels, zie Colofon, zijn! Gebruik altijd uw juiste emailadres en uw voor- en achternaam. Nicknames zijn hier niet toegestaan.

Reactie: (pieter van haverkort)
22-6-2013, 19:34
Goh....is het wel een wijs besluit geweest die nieuwe voorzitter aan te stellen nog geen 2 maanden terug? Beetje buzonder dat je op zo'n kinderlyke manier je party door je vingers ziet vliegen...slecht voor t imago! Als dr party zich wil redden Ou ik graag willen weten over welk verschil van inzicht het zou gaan. Toon ballen en laat je kiezers weten waarom dit heeft kunnen gebeuren.anders is t met de volgende verkiezingen adieu Hoorns Belang. Symen laat van je horen.dit is te makkelyk. Red je politieke toekomst!