Nieuwe eigenaar van Hoornse dropfabriek

2-7-2013

HOORN - Perfetti van Melle heeft zijn dropfabriek in Hoorn verkocht. Daarmee legt de fabrikant de focus nog meer op de ontwikkeling van zijn A-merkassortiment.

De fabriek op bedrijventerrein Hoorn80 is gekocht door The European Candy Group (TECG), die de productielocatie vanaf 1 september in gebruik neemt. TECG neemt naast de productiehal ook een deel van de private label (huismerken, red.) activiteiten over. In de fabriek in Hoorn wordt voornamelijk private label geproduceerd samen met de drop van het merk Klene. Dit merk blijft wel eigendom van Perfetti van Melle, maar zal door TECG in Hoorn geproduceerd worden.

Strategie
De verkoop van deze productielocatie is een strategische zet van Perfetti van Melle. In een persbericht zegt de fabrikant in eerste instantie een merkenorganisatie in zoetwaren en kauwgum te zijn. De privatelabel activiteiten passen om die reden minder goed binnen de internationale strategie van de organisatie.

TECG is geïnteresseerd in de activiteiten in Hoorn omdat deze een goede aanvulling vormen op de bestaande private label activiteiten van zijn dochteronderneming Continental Candy Industries (“CCI”) waarmee zij al actief is op de private label markt. De ambitie van TECG is om middels de productie, ontwikkeling en verkoop van private label-producten in West - Europa een leidende positie te realiseren.

Toekomst
De voorgenomen verkoop heeft gevolgen voor de werkgelegenheid bij andere locaties binnen Perfetti van Melle. Voor deze medewerkers wordt een sociale regeling opgesteld. Voor de fabriek in Hoorn hebben beide partijen goede afspraken gemaakt over werkgelegenheid, arbeidsvoorwaarden en medezeggenschap. Kees de Waard, general manager Perfetti van Melle: “Voor de werknemers geeft deze transactie een betere toekomst om aan te sluiten bij een bedrijf dat zich volledig concentreert op private label. En het geeft ons, Perfetti Van Melle, de mogelijkheid om ons nog meer te focussen op onze merkenactiviteiten.”

Reacties
Reactie: (g.schippers)
13-12-2013, 17:31
Ik lees niets over de productie van wybert HONING ik heb 4 doosjes opgespaard met gebreken door het schuiven met het dekseltje komen er stukjes plastic tussen de dropjes. Als ik uw adres krijgt stuur ik u de doosjes op. Graag gedaan.