Veel wegwerkzaamheden in Hoorn komende tijd

8-11-2013

HOORN - In Gemeente Hoorn vinden de komende periode veel werkzaamheden plaats. In week 47 meldt de Gemeente Hoorn een lange lijst aan wegwerkzaamheden en gevolgen daarvan.

Fietspaden Kersenboogerd onder handen
KWS Infra BV is momenteel druk bezig met het vervangen van een aantal fietspaden in de Kersenboogerd. Het gaat om de fietsroute tussen de Maasweg en het tankstation aan de Oostergouw. Het bestaande asfalt maakt plaats voor beton. Hiervoor is gekozen omdat beton goed bestand is tegen opdrukkende boomwortels; wortelschade  ontstaat vooral bij fietspaden van asfalt. Bovendien gaat beton langer mee dan asfalt.

Momenteel zijn de fietspaden langs Nachtegaal, Grutto, de Enigenburggracht, de Mathilde Wibautstraat en bij de Lingeweg richting de Spaarneweg afgesloten, evenals de bruggen er naar toe. Omleidingen zijn aangegeven.

Het beton moet enkele dagen uitharden voordat er weer overheen gefietst kan worden. Afhankelijk van het weer,is de verwachting dat de fietspaden over twee weken klaar zijn.

Omwonenden moeten rekenen op enige geluidoverlast, omdat de aannemer ook ’s nachts werkt.  Doordat beton uitzet en inkrimpt moet de aannemer  krimpvoegen aanbrengen. Dat gebeurt  voor een deel in de avond en nacht, nadat het gestorte beton is uitgehard. 

Afsluiting afrit 7 van de A7
Afrit 7 van de A7 bij Avenhorn, komende vanaf Den Oever, is in de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 november afgesloten als gevolg van asfaltwerkzaamheden. De afsluiting is van 23.00 tot 05.00 uur.
Het verkeer wordt omgeleid via afrit 6 (Purmerend Noord).

Asfaltwerkzaamheden Berkmergouw en Wogmergouw
In de periode van  maandag 11 t/m donderdag 14 november wordt asfaltonderhoud gepleegd op de Berkmergouw en de Wogmergouw.vanaf de Opgang tot aan de Zwaagmergouw. De weg en de tussenliggende kruisingen zijn dan afgesloten. Het werk wordt uitgevoerd tussen 07:00 uur en 17:00 uur.  Alleen bij onvoorziene omstandigheden wordt ook gewerkt in de avond en/of nacht.  Het verkeer wordt omgeleid via de Zwaagmergouw en de Wogmergouw. De entree naar de Korenbloem blijft open.

Asfaltering fietpaden bij rotondes
In de avonden en nachten van maandag 11 t/m donderdag 14 november worden de fietspaden om vier rotondes voorzien van nieuw rood asfalt. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden. Het gaat om de volgende rotondes:
Oostergouw - De Compagnie /De Factorij;
Oostergouw - Blokmergouw;
Oostergouw -  Krijterslaan
Zwaagmergouw - Nieuwe Steen.

Dampten
In de avond en nacht van woensdag 13 op donderdag 14 november wordt asfaltwerk uitgevoerd op het Dampten. Daarbij wordt de voorrangssituatie op de T-splitsing ter hoogte van Op/Maat en autobedrijf Tensen gewijzigd.  Op het tracé Dampten tussen de Berkhouterweg en de aansluiting met het Keern wordt de belijning vernieuwd.. Er zijn  verkeersregelaars aanwezig.

Van Dedemstraat
In de avond en nacht van woensdag 13 op donderdag 14 november wordt asfaltwerk uitgevoerd in de Van Dedemstraat.
Daarbij wordt de voorrangssituatie wordt op de T-splitsing ter hoogte van Albert Heijn gewijzigd. Naast het asfaltwerk wordt er werkzaamheden uitgevoerd aan belijning en markering.  Het verkeer wordt begeleid door verkeersregelaars.

Fietsbrug Renoirhof
De fietsbrug tussen het park en het fietspad achter het Renoirhof wordt in de week van  11 t/m 15 november vervangen. Er is een omleiding via het Bertus Aafjeshof.

Maasweg
Op donderdag 14 november ondervindt het verkeer hinder op de Maasweg ter hoogte van het Gerrit Achterberghof. Dit houdt verband met werkzaamheden aan de rioolpersleiding op de zuidelijke rijbaan. Het verkeer wordt met behulp van verkeersregelaars over de noordelijke rijbaan geleid.

Achter de Vest
Op vrijdag 15 november staat tussen 06:30 en 10:00 uur een kraan Achter de Vest ter hoogte van huisnummer 8 voor werkzaamheden aan de woning. De straat is dan afgesloten voor doorgaand verkeer. Er is een omleiding via de Achterstraat, Onder de Boompjes en de Pakhuisstraat.