Warme Truiendag als Stadspromotie

2-2-2014 “Hoorn, je weet mij steeds weer te verbazen!”

COLUMN - Wat ben ik toch trots op mijn gemeente Hoorn! Mijn stad is zo attent dat ze automobilisten met hun 3 digitale informatiepanelen attenderen op Truien… Of beter: Op 7 februari 2014, de Greenchoice Warme Truiendag. ”Zet de verwarming lager, trek een warme trui aan en bespaar...” Hoe hartverwarmend!

Boven de grote reclame-uiting op de informatiepanelen (panelen mochten niets kosten en moeten exploitant ook nog wat opleveren) geeft de 2-regelige display van het welkomstbord het echt weer: “Warme Truiendag, 7-2-14”

Al eerder werd ik prettig verrast door vergelijkbare informatieve edoch nutteloze mededelingen over van alles en nog wat. Gelukkig worden toeristen en andere bezoekers van onze VOC-stad niet lastig gevallen met actuele informatie over exposities in musea, over evenementen, over voorstellingen, etc.

Dat zou ook maar verwarrend zijn: Voordat je het weet gaan ze op zoek naar een VVV ofzo… En, dat weet u, VOC-stad Hoorn, de 3e Monumentenstad van Noord-Holland, heeft geen VVV meer. Is niet nodig. Er gaat op 1 april (echt waar) wel weer een bezemkastgroot kantoortje open in een mooi museum op de Rode Steen en als toeristen eenmaal de haven hebben bereikt kunnen ze ook terecht bij een VVV-Punt. Nee, een volwaardige VVV hebben we hier helegaar niet nodig.

Nadat de ANWB-producten (vooral hun truien, sweaters en laarzen) jarenlang enthousiast aan de man/vrouw werden gebracht door de Hoornse VVV-medewerkers, koos de grootste en minst democratische vereniging van ons land voor een mega-kledingzaak op het Breed. Met eigen mensen en zonder gedoe met toeristen, veel goedkoper en nog meer ruimte voor kleding ook. En de bejaarden in stad werden dagen lang verblijd met een heuse gratis paraplu. Kijk, dat is marketing!

Vervolgens koos de directie van de “VVV Hart van Noord-Holland” voor de hartverwarmende optie om het Hoornse VVV-kantoor tegenover het Centraal Station met de linkerhand te sluiten. De rechterhand werd wel vrijgehouden voor de ontvangst van de aanzienlijke jaarlijkse gemeentelijke subsidie. Een verhaaltje over extra marketing-dingetjes en App-jes schrijven en de wethouder vond het verder geen probleem. Wel subsidie, geen (echte) VVV meer.

Sorry, terug naar de Welkomstborden alias Informatiepanelen alias Warme Truiendag-hotspots. “In het kader van de stadsmarketing” heeft het college besloten de 3 digitale informatiepanelen bij de invalswegen niet te gebruiken “om Hoorn beter te profileren” (zoals gemeld aan de Gemeenteraad), maar luchtigeTruien-info te verstrekken. En wat nog mooier is: “De meeropbrengsten komen ten goede aan de stadsmarketing.” Maar ja, daar doen we in Hoorn dus niet aan, dus kan het net als de parkeergelden ook wel gebruikt worden voor een onderdoorgangetje of zo.

“Hoorn, je weet mij steeds weer te verbazen!” Is dat nou niet een waardige opvolger van “Hoorn moet je voelen!” Bij deze stel ik deze nieuwe slogan gratis beschikbaar aan mijn mooie Hoorn.

Hans Stuijfbergen

Reacties
Reactie: (Juliette)
3-2-2014, 16:52
Met al die bezuinigingen en steeds hogere kosten, zijn warme truien zo gek nog niet.

Reactie: (peter muller)
3-2-2014, 14:47
Ik snap ook niet waarom de VVV westfriesland niet gewoon kon blijven. HOORN is nu afhankelijk van wat er in een hoge toren in Alkmaar wordt beslist. Ik zie de VVV directdur ook nergens. Niemand kent hem? Was Hoorn maar alleenstaand qua VVV of dan ssmrn met Enkhuizemn. Dan had je hetzelfde gebied kunnen promoten en was je nu niet het wormvormig aanhangsel van Alkmaar. Stadspromotie is zo belangrijk en er wordt zoveel geld verkwist nu! Hans, hoeveel subsidie krijgt de VVV eigenlijk en wat moeten ze daarvoor doen? Krn je die cijfers?

Reactie: (Yvon)
3-2-2014, 14:43
Heel juist verwoord

Reactie: (Joke van der Meij)
3-2-2014, 11:39
Hans ik deel jouw verbazing, ik ben bezig met vragen aan het college over de gang van zaken.

Reactie: (Yvette Damhuis)
2-2-2014, 23:05
Tja....meerdere warme truien heb je ook wel nodig als ze de tunnel gaan bouwen op JOU kosten.......