Gemeente Hoorn getroffen door ernstige computerstoring

ingevoerd op 5-1-2006

De gemeente Hoorn heeft donderdag de gehele dag te kampen gehad met een ernstige computerstoring, waardoor dienstverlening aan het publiek zeer beperkt mogelijk was. Het hart van het computersysteem, de zogenoemde core switch, is defect. De gemeente is met man en macht bezig het defecte onderdeel vervangen te krijgen en opnieuw te installeren. Op dit moment zijn noodmaatregelen getroffen die werken. Definitieve reparatie zal in het weekeinde plaatsvinden. Het systeem functioneert naar verwachting vrijdag weer normaal.

Door het defect werkten de gespecialiseerde systemen van onder andere Burgerzaken en Sociale Zaken niet. Ook de dienstverlening van het loket Bouwen en Wonen en rond de afgifte van parkeervergunningen bij Stadstoezicht was problematisch. E-mailverkeer was een groot deel van de dag nagenoeg onmogelijk, evenals communicatie via de website.

Reacties
Reactie: (cruz)
16-1-2006, 09:21
ik heb niets gemerkt van een storing. de wachttijden waren niet langer dan anders. het is net zoiets als met ambtenaren die staken: niemand merkt het verschil.

Reactie: (tip)
8-1-2006, 15:24
microsoft: het blijft troep.