Man aangehouden na mishandeling op Roode Steen

ingevoerd op 9-1-2006

Zondagmorgen is een 22-jarige inwoner van Hoorn aangehouden op de Grote Noord. De man wordt er van verdacht kort daarvoor een 19-jarige stadsgenoot te hebben mishandeld.

Slachtoffer en dader troffen elkaar op de Roode Steen. Zij maakten deel uit van twee groepen jongelui. Daar ontstond een opstootje omdat de verdachte tegen het slachtoffer was gelopen. Surveillerende agenten haalden de groepen uit elkaar waarna beide groepen uit elkaar gingen. Een kwartier later trof het slachtoffer de groep van de dader op de Grote Noord. De dader sloeg het slachtoffer vervolgens hard in het gezicht waardoor deze kwam te vallen.Vervolgens werd de aangever geschopt en geslagen. Toen de politie ter plaatse kwam vluchtte de verdachte. Hij kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Diefstal bedrijfswagen
 
Zondagmorgen werd de diefstal van een bedrijfswagen ontdekt door de gebruiker. Hij had de auto zondagmorgen omstreeks 03.00 uur op de Marskramer geparkeerd. Enkele uren later, omstreeks 10.00 uur bleek dat de auto was verdwenen. Het gaat om een bedrijfswagen van het merk Volkswagen, type Transporter. Op de zijkanten en de achterkant staat met witte letters de tekst: “Spaanssen Vloeivloeren en Cascobouw”. De auto is rood van kleur en voert het kenteken 54-BJ-ZJ.