Kinderopvang in Hoorn blijft gewaarborgd

10-7-2014

HOORN - Alle kinderdagverblijven en buitenschoolse opvanglocaties in Hoorn die onder Estro Kinderopvang vallen, maken een doorstart. Dat betekent dat het faillissement van de kinderopvangorganisatie geen gevolgen heeft voor het aanbod van kinderopvang in Hoorn. Hiermee wordt de continuïteit van de Hoornse locaties van Kiddy World gewaarborgd.

Estro Kinderopvang is afgelopen vrijdag failliet verklaard. Deze landelijke organisatie heeft een paar jaar geleden onder andere de locaties van Kiddy World overgenomen. De kinderopvangorganisatie kwam in de problemen door de aanhoudende economische crisis, baanverlies van ouders en overheidsbezuinigingen. Er is nu een andere grote organisatie gevonden die 250 van de 380 dagverblijven gaat overnemen in Nederland: de Britse kinderopvangorganisatie Smallsteps. Achter Smallsteps zit de Britse investeringsmaatschappij H.I.G. Capital die al zo’n dertig jaar actief is in de kinderopvang.

Doorstart in Hoorn
Alle vestigingen van Kiddy World in Hoorn maken een doorstart dankzij Smallsteps. Het gaat om vijf locaties: Villa Boerderie, Villa Mila, Villa De Eigenwijzer, Villa Petteflet en Villa Okidoki. Hier zijn kinderdagverblijven en buitenschoolse opvanglocaties voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

Rol van de gemeente
De gemeente is verantwoordelijk voor de kwaliteit en de veiligheid van de opvang. De gemeente hoopt snel in gesprek te gaan met Smallsteps om afspraken te maken over de continuïteit van de kwaliteit van de vestigingen van Kiddy World. De overname door Smallsteps betekent in ieder geval dat ouders niet op zoek hoeven naar alternatieven.