Voorstel PvdA: Tijdelijke bioscoop in busremise

ingevoerd op 11-1-2006

Naast het NS-station in Hoorn staat al enige tijd de bus-remise leeg en te huur. Volgens de Hoornse PvdA-fractie zou het een mooie plek zijn voor een tijdelijke bioscoop. Of voor jongerwoningen. Of als stalling voor het rijdend erfgoed van de Stoomtram. ”De locatie “busremise” is wat ons betreft een strategisch gelegen locatie die maar één keer voorbij komt. Ook is het een locatie die onafhankelijk van de rest van het stationsgebied ontwikkeld kan worden.” Laat raadslid Broersma weten in een brief aan het College van B&W. Hij pleit voor aankoop van de busremise door de Gemeente.

Lees hier de volledige brief:

Aan het College van Burgemeester en wethouders
Nieuwe Steen 1
1625 HV Hoorn

 
Betreft: artikel 37 vragen inzake locatie busremise.
 
Hoorn, 12 januari 2006.

Geacht College,
 
Al enige tijd staat de voormalige busremise van Connexxion bij het NS station Hoorn te huur. Na navraag te hebben gedaan bij de makelaar is ons bekend geworden dat de remise van één tot enkele jaren gehuurd kan worden. Dit kan vele interessante mogelijkheden voor Hoorn geven. Naast het station, vlakbij het transferium met veel parkeerplaatsen en de binnenstad voor de deur is het een ideale locatie. Een tijdelijke bioscoop zou een mooie uitkomst zijn totdat de bioscoop op de Blauwe Berg af is.
Misschien is het ook mogelijk om een deel van het rijdende erfgoed van de museum stoomtram in tentoon te stellen.
Nog mooier zou zijn als de gemeente de busremise als strategische locatie zou kunnen aankopen van Connexxion. Er zouden jongerenwoningen en/of appartementen kunnen komen. De jongeren kunnen, voor studie of uitgaan, zo op de trein naar Amsterdam stappen.


Als kostendrager voor de jongerenwoningen zou u kunnen denken aan andere functies in het gebouw zoals kantoren, Mac Donalds, internetcafé, winkels of een overdekte fietsenstalling.

De locatie “busremise” is wat ons betreft een strategisch gelegen locatie die maar één keer voorbij komt. Ook is het een locatie die onafhankelijk van de rest van het stationsgebied ontwikkeld kan worden.
 
Wij willen u concreet het volgende vragen:
1. Bent u het met ons eens dat wij het hier over een strategische locatie hebben?
2. Wat vindt u van ons idee om er een tijdelijke bioscoop in onder te brengen?
3. Wat vindt u van de gedachte om de busremise in de nabije toekomst aan te kopen?
4. Vindt u ook dat appartementen en jongerenwoningen op deze plek niet zouden misstaan?

 
Wij zijn zeer benieuwd naar uw reactie.
 
Met vriendelijke groet, namens de PvdA-Hoorn,
 
Simon Broersma.

Reacties
Reactie: (S. de Roos)
12-1-2006, 12:35
Ik snap niet dat het altijd zo lang moet duren. Een stad als Hoorn verdient toch een uitgaanscentrum, zoals bijv. in Uitgeest, met een moderne bioscoop, disco en restaurants?
Dat hadden ze ook kunnen combineren met de nieuwe ijsbaan.