Eindelijk weer verse vis in de Grote Waal

ingevoerd op 12-1-2006

Al geruime tijd heeft de VVD-Hoorn zich bij monde van raadslid Jan van Ossenbruggen beijverd om de zo fel begeerde viskraam bij het winkelcentrum Grote Beer te krijgen. Tijdens het wijkfeest afgelopen voorjaar hebben de liberalen zelfs haring uitgedeeld om deze wens extra onder de aandacht te brengen. Wethouder Marktzaken Cilia van Weel nam toen de eerste haring in ontvangst en deed toezeggingen. En die worden nu ingevuld. Vanaf april is er een viskraam in de Grote Waal.

Leest u hieronder de brief die Van Ossenbruggen ontving van de gemeente:

Geachte heer Van Ossenbruggen,
U heeft enige tijd geleden vragen gesteld naar aanleiding van de standplaats in de Grote Beer. Ik kan u hieromtrent het volgende mededelen.
Het college heeft eind vorig jaar (2005) het standplaatsenbeleid aangepast en besloten om de standplaats in de Grote Beer vrij te geven voor de verkoop van vis.
De gegadigden, die op de wachtlijst ingeschreven staan met vis worden begin januari 2006 aangeschreven. Hoe snel dit proces verder verloopt is afhankelijk van de reacties, maar wij verwachten dat medio april 2006 de standplaats zal worden ingevuld door een ondernemer met een losse visverkoopwagen.
Mocht u nog vragen hebben dan kunt u te allen tijde contact met mij opnemen.
Met vriendelijke groet,
Fatina van het Kaar (afd. JZ)