VVD ziet niets in PvdA-plannen voor bus-remise

ingevoerd op 12-1-2006

VVD-raadslid Harry van Lunteren ziet niets in de voorstellen van PvdA-raadslid Simon Broersma m.b.t. het (tijdelijk) bestemmen van de leegstaande busgarage aan het stationsplein. Lees hieronder de open brief die hij hierover aan het PvdA-raadslid heeft gestuurd.

Beste Simon,

Ik merk dat ook bij jou de verkiezingskoorts toegeslagen heeft. Net als alle politici denk je ook na over de vraag ”Wat voor leuke dingen kan ik bedenken voor de mensen waarmee ik goed in beeld kom en waarmee ik scoor op 7 maart!”.

In dat licht zie ik tenminste je gedachten met betrekking tot het tijdelijk herbestemmen van de voormalige busremise aan het stationsplein. ”Ineens” ziet de PvdA-Hoorn het belang in van een tijdelijke bioscoop ten behoeve van onze jeugd.

Anderen zagen dit al veel en veel eerder. Daarom hebben José Kamphuis, namens Hoorns Belang, en ik, namens VVD-Hoorn, ons zo´n 2 jaar geleden al sterk gemaakt voor een tijdelijke bioscoop in de voormalige Parkschouwburg. Daarbij kregen wij weinig steun vanuit de andere partijen, ook de PvdA liep niet warm. Onze laatste brief daarover dateert van 29 maart 2004.
 
Bij de beantwoording daarvan heeft het college de notitie ”Tijdelijke Bioscoopvoorziening” gevoegd. Die zou je nog eens moeten lezen, of liever gezegd, die had je misschien eens moeten lezen voordat je deze suggestie deed (Zoals ik op de voorruit van een landrover had moeten kijken voordat ik- inmiddels ingetrokken - vragen ging stellen. ).
 
De kosten voor een tijdelijke bioscoop zijn gewoon verschrikkelijk hoog. In de busremise zullen ze nog hoger zijn, want daar staat zelfs geen meubilair of wat dan ook in. Dat maakt het voorstel, hoe sympathiek het misschien ook wel lijkt, tot een zeer onrealistisch voorstel. Wellicht goed voor de bühne, maar in wezen hou je de (jonge) kiezer een virtuele worst voor.

Stallingsruimte voor de Museumstoomtram is misschien een iets realistische voorstel en minstens zo sympathiek. Echter, ook daar zijn kosten aan verbonden en wie gaat die voor zijn rekening nemen? Toch niet de gemeente Hoorn mag ik hopen. Wij steken immers al heel veel geld in het museum.
 
Ten slotte, ik ben verbijsterd over de suggestie om deze locatie los te koppelen van de integrale herontwikkeling van het stationsgebied. Zelfs het woord ”strategische aankoop” is gevallen. Dat kun je toch niet menen? We gaan toch niet het college, dat we kort na de zomer kaders hebben gegeven voor die integrale herontwikkeling nu weer met een nieuwe variant opzadelen? Laten we eerst maar eens starterswoningen gaan bouwen aan de Astronautenweg en Paardenweide. Daar is op 20 juli j.l. immers unaniem positief op gereageerd door de commissie Stadsontwikkeling & Leefomgeving. Kijk anders nog even naar de conclusie van de Commissievoorzitter Egbert Ottens (ook PvdA) op pagina 14 van het verslag (punt 6 - Starterswoningen).

Je begrijpt, ik zie weinig in je suggesties.
 
Met vriendelijke groeten,

Harry van Lunteren.

Reacties
Reactie: (de graaf)
20-1-2006, 23:40
Leuk politici die elkaar vliegen afvangen, maar ondertussen zit de stad Hoorn wel al een aantal jaren zonder bios.
Ben benieuwd welke partij nog meer de kiezers voor zijn karretje wil spannen met mooie plannen.

Misschien is achter het station een idee voor een bios, nu het plan daarvoor toch is afgeblazen is er ruimte genoeg.

Reactie: (de vries)
19-1-2006, 13:51
Zo van Lunteren hoe zit het met je stationsgebied waar je de mond vol van had.... afgewezen ! Ga zo door !