HELP! DE VERKIEZINGEN KOMEN ER AAN...

ingevoerd op 13-1-2006

De nieuwe COLUMN met ingang van vandaag, zie ook menu links.

HELP! DE VERKIEZINGEN KOMEN ER AAN...
 
We kunnen er in Hoorn al niet meer omheen. De gemeenteraadsverkiezingen zijn in aantocht. Begin maart mogen we naar de stembus en daarom lopen de politici allemaal op hun tenen. Nee, ze lopen niet stilletjes, ze maken nu liever veel kabaal. Ze willen zich onderscheiden en proberen met hun kop boven andere raadsleden uit te steken.
 
Dit betekent een overdosis aan Open Brieven aan iedereen, extra Artikel 37 vragen aan het B&W, ingezonden brieven in de media, etc. Gratis chocomel of vis uitdelen, met de bakfiets door de stad, een koele duik in het IJsselmeer. Niets is te gek.
 
Drie en een half jaar heb je weinig of geen last van die raadsleden, maar nu moeten we in enkele maanden onder de indruk raken van wat hen allemaal bezig houdt. En moet vooral blijken dat het gewoon mensen zijn en dat ze best weten wat er onder het volk leeft...
 
En het is nog maar net begonnen! Vandaag zag ik de eerste (nog) blanco borden staan waar de affiches van de politieke partijen op komen te hangen. Dus moeten nu ook de plakploegen van de Hoornse politieke partijen in aktie komen.
 
Dit alles betekent dus dat er deze maanden geen belangrijke besluiten meer worden genomen op het stadhuis. Althans geen besluiten waar een of meerdere partijen de vingers aan kan branden. Nu wil niemand als boeman naar buiten treden. Dat is slecht voor de stemmen.
 
Konden we nu maar zeggen dat er iets te kiezen valt in Hoorn, dan namen we al die verkiezingsretoriek graag voor lief. Maar het zijn dezelfde partijen die weer meedoen. Echt spannend wordt het niet. Jammer dat de SP in Hoorn niet mee doet! Wel eerlijk dat ze zeggen dat er op dit moment te weinig kwaliteit binnen hun gelederen is. Daar alleen al zouden sommige andere politieke groeperingen van kunnen leren. Dus geen frisse wind door Hoornse politiek.
 
Laat ik zo brutaal zijn al een beetje te voorspellen wat de komende verkiezingen gaan brengen in mijn Coenstad. Als columnist kan dat gelukkig anoniem, anders zou ik niet meer veilig over straat kunnen. Terwijl Hoorn voor mijn gevoel toch wel iets veiliger is geworden...
 
Mijn brutale en ongevraagde voorspelling dan:
 
Fractie  Zetels nu Zetels straks

PvdA         9                10
 
CDA          5                5
 
VVD          5                6
 
GroenLinks  4                5
 
Hoorns Belang   3           1
 
VOC Hoorn       3           4
 
D66                2           1
 
OuderenUnie    2            1
 
Geen schokkende wijzigingen dus. Er verandert niet zoveel in Hoorn dus. En we zullen blijven mopperen in Hoorn. Op alles, maar vooral op de politici ”die niet weten wat er leeft”...
Sorry hoor. Dan moeten jullie ook maar niet weer bijna allemaal hetzelfde gaan stemmen!

 
Coentje
 
 

 

Reacties
Reactie: (klaas)
15-1-2006, 23:39
Als er dan zoveel gemopperd wordt op zaken waar jij als politicus een belangrijke rol in speelde, wees dan zo wijs en sociaal om vroegtijdig op te stappen en blijf niet gewoon zitten waar je zit. Dan is het echt democratie.

Reactie: (devries)
15-1-2006, 15:25
Nou daar denk ik toch anders over, de VVD en het CDA en D33 hebben op landelijk nivo ons sociale stelsel om zeep geholpen, ze hebben ons zorgstelsel vergeven aan commerciele multinationals die winst willen maken op zieke mensen : schokkend ! De WAO is veranderd in een ontoegankelijke WIA, de WW is verkort naar 3 jaar en zo kunnen we nog wel even doorgaan een grote teringzooi dus ! Daar worden ze op afgerekent in de gemeenteraadsverkiezingen want ze zijn toch van dezelfde partijen. Het CDA zal ook wat stemmen moeten missen verwacht ik aangezien er niets christelijks meer aan is. De VVD daar stem je op als je geld teveel hebt die zorgen inderdaad goed voor de eigen groep en de rest kan verrotten de arme/zieke/minderheden moeten solidair zijn met de rijken om hun belachelijk hoge welvaartsnivo vast te houden: de omgekeerde wereld. En D33 naja hou maar op die zijn 40 jaar na oprichting wel klaar om met pensioen te gaan, wat een aanfluiting. Daarom mijn voorspelling :

Fractie Zetels nu Zetels straks

PvdA 9 14

CDA 5 2

VVD 5 3

GroenLinks 4 5

Hoorns Belang 3 3

VOC Hoorn 3 3

D66 2 0

OuderenUnie 2 3

en jammer dat de SP niet meedoet hadden nog wel aardig wat zeteltjes kunnen halen.