PvdA organiseert Rode Tour door Noord-Holland

ingevoerd op 18-1-2006

Zaterdag 28 januari 2006 organiseert de PvdA een Rode Tour door Noord-Holland. Dit vormt de officiële kick-off voor de gemeenteraadscampagne van de PvdA in de provincie. Bovendien wil de PvdA tijdens deze dag graag met Noord-Hollanders in gesprek gaan over de gevolgen die zij ondervinden van het nieuwe zorgstelsel. Er vinden twee grote startevenementen plaats: om 10:30 uur in theater De Vest in Alkmaar en om 13:30 uur op de Kunstijsbaan in Haarlem. Vanuit deze twee evenementen zullen kamerleden, statenleden en lokale kandidaten door de provincie slingeren om op straat en van deur tot deur met mensen in gesprek te gaan over het zorgstelsel.

Om 10:30 uur is het startevenement voor Noord-Holland Noord in theater De Vest in Alkmaar. Tijdens een feestelijk programma, gepresenteerd door de Zaanse lijsttrekker Hans Luiten, zullen er toespraken worden gehouden door Michiel van Hulten (partijvoorzitter), Peter Visser (fractievoorzitter Provinciale Staten) en Jan Jansen (lijsttrekker in Alkmaar). Ook zijn er optredens van het Alkmaars Straatorkest en van een Westfriese conferencier. Aan het slot van de ochtend zullen alle lokale PvdA-lijsttrekkers uit Noord-Holland Noord zich presenteren.

Vervolgens vertrekken om 11:30 uur vanuit Alkmaar verschillende “slingers”, bestaande uit kamerleden, statenleden en lokale politici naar tal van plaatsen in Noord-Holland Noord. Kamerlid Saskia Noorman-Den Uyl zal Heerhugowaard, Bergen en Langedijk bezoeken. Kamerlid Peter Meijer bezoekt Hoorn, Opmeer, Wervershoof en Stedebroec. Europarlementariër Dorette Corbeij gaat naar Wormerland, Oostzaan en Landsmeer. En verschillende statenleden zullen samen met lokale politici in Den Helder, Zaanstad en Alkmaar op straat te vinden zijn.
De Rode Bus tourt ondertussen voort via Heiloo, Castricum, Heemskerk, Beverwijk en Velsen naar Haarlem. Daar zal om 13:30 uur het centrale startevenement voor Noord-Holland Zuid plaatsvinden op de Kunstijsbaan. Tijdens een “Rode Schaatsmanifestatie” zullen PvdA-kamerleden en statenleden koek en zopie uitdelen aan schaatsers. Ook worden er toespraken gehouden door Michiel van Hulten (partijvoorzitter) en Stan Kaatee (lijsttrekker Haarlem) en treedt een dweilorkest op. Tenslotte zullen alle lokale PvdA-lijsttrekkers uit Noord-Holland Zuid zich presenteren.

Vanaf 14:30 uur vertrekken ook vanuit Haarlem verschillende “slingers” met kamerleden, statenleden en lokale politici naar verschillende plaatsen in Noord-Holland Zuid. Kamerlid Ferd Crone en Peter Visser zullen met een rode brandweerwagen langs Bloemendaal, Heemstede en Haarlemmermeer trekken. PvdA-kamerlid Diederik Samsom zal Velsen, Beverwijk en Heemskerk bezoeken. En partijvoorzitter Michiel van Hulten zal in de Haarlemse Bomenbuurt van deur tot deur in gesprek gaan met bewoners over het nieuwe zorgstelsel.

Noord-Hollanders worden van harte uitgenodigd één van de twee startevenementen bij te wonen. Vanaf 10:00 uur bent u van harte welkom in theater De Vest, Canadaplein in Alkmaar. Het programma start om 10:30 uur. En vanaf 13:00 bent u welkom op de Kunstijsbaan Haarlem, IJsbaanlaan 2 in Haarlem. Het programma start daar om 13:30 uur. Beide evenementen duren een uur.