D66 organiseert gratis stadswandelingen

ingevoerd op 18-1-2006

Op 26 maart 1357 verleende Willem V, graaf van Holland tegen betaling van 1.550 schilden (gouden ecu’s) stadsrechten aan Hoorn. In 2007 viert Hoorn haar 650-jarig bestaan. Om hier dit jaar al aandacht aan te besteden organiseert D66 Hoorn in samenwerking met Stichting Gidsencollectief Hoorn iedere zondag in februari en de eerste zondag van maart stadswandelingen onder leiding van een ervaren stadsgids. De stadsgids laat u de mooiste middeleeuwse straatjes en monumenten van Hoorn zien.

Deze gratis stadswandelingen gaan niet alleen over de prachtige geschiedenis van Hoorn. Maar ook over het heden en de toekomst en over de antwoorden op de problemen van nu! Het nieuwe verkiezingsprogramma van D66 Hoorn heet niet voor niets “Dichter bij Hoorn”. D66 Hoorn maakt daarin duidelijke keuzes, o.a. de bouw van een replica van het VOC-schip ”De Nieuw Hoorn”!

Zondag 5 februari : ’Accijns op het bier: oploop op de Roode Steen!’
Zondag 12 februari : ’Hoorn, een open stad’
Zondag 19 februari : ’De ontwikkeling van het Hoornse Fluytschip’
Zondag 26 februari : ’Hoorn als piratennest’   

Elke zondagmiddag vanaf 5 februari tot 5 maart. Meelopen is gratis, maar u dient u wel per e-mail minimaal twee dagen van tevoren te reserveren. Want, vol is vol!
De rondleiding begint om 14.00 uur en duurt circa 2 uur. Per groep kunnen er maximaal 15 personen mee. Het e-mailadres voor een reservering is bakkercaa@hotmail.com.

Meer informatie over Stichting Gidsencollectief Hoorn: www.gidsenhoorn.nl
Meer informatie over D66 Hoorn: www.d66hoorn.nl
Meer informatie over Hoorn 650 jaar: www.hoorn650.nl

Reacties
Reactie: (devries)
20-1-2006, 12:34
Dit is hopelijk een afscheidswandeling, wie stemt er in vredesnaam nog op Draaikonten 66 ?

Reactie: (Laurie)
18-1-2006, 23:01
Hoogst waarschijnlijk zal ik een keertje meegaan, ben altijd wel in voor dit soort mooie loopjes. Maar ik verbaas me over het feit dat dit mede wordt georganiseerd door D66, alhoewel toch ook weer niet:

"Het nieuwe verkiezingsprogramma van D66 Hoorn heet niet voor niets “Dichter bij Hoorn”. D66 Hoorn maakt daarin duidelijke keuzes, o.a. de bouw van een replica van het VOC-schip ”De Nieuw Hoorn”!"

Nee, ’k ga toch maar niet mee. Stadswandelingen van vereniging Oud Hoorn zijn tenminste niet politiek getint en zo hoort het ook!