‘Schapenveldje’ locatie voor jeugdcentrum Blokker

ingevoerd op 18-1-2006

Burgemeester en Wethouders van Hoorn hebben voor de accommodatie van het jeugdactiviteitencentrum in Blokker gekozen voor de locatie Schapenveldje aan de Westerblokker. Het college ziet deze locatie als enig geschikte, na 25 locaties in Blokker op haalbaarheid te hebben onderzocht.
 
Nadat verschillende locaties zijn onderzocht en om verschillende redenen zijn verworpen, heeft het college in maart 2005 de gemeenteraad een voorstel gedaan voor de realisatie van een permanent jeugdactiviteitencentrum bij basisschool de Bussel. De gemeenteraad heeft, op basis van reacties uit de buurt en van de betrokken school besloten niet in te stemmen met de locatie en het college verzocht een andere locatie te zoeken.

In de afgelopen periode zijn door een ambtelijke werkgroep 25 locatie op haalbaarheid onderzocht. Opdracht was om te komen met een of meer locaties waarbij (relatief) snel een centrum gebouwd kon worden. Daarbij werden 22 locaties die al eerder in het onderzoek betrokken waren herbeoordeeld en er waren 3 nieuwe locaties. Het Schapenveldje is als enig geschikte locatie uit de bus gekomen.

Locatie Schapenveldje
Het Schapenveldje wordt begrensd door de woningen Westerblokker 128 en 130 en de IJsselweg/Oostergouw. De gronden maken deel uit van een ‘groenlob’ tussen het groengebied Blokweer en de grondstructuur langs de wijkontsluitingswegen. Voor de locatie zijn onder meer de regels voor de lintbebouwing van toepassing. Daarom zijn er stedenbouwkundige uitgangspunten en randvoorwaarden opgesteld, waaraan het jeugdactiviteitencentrum moet voldoen, met onderdelen als de plaats van het bouwvlak, het gebouw, de bijgebouwen, het verkeer en parkeren. Verder is het bouwplan in strijd met het bestemmingsplan, zodat een artikel 19-procedure gevoerd moet worden. Ook moet rekening worden gehouden met milieuaspecten als geluidsoverlast. De kosten voor de realisering van het centrum zijn grof geraamd op 700.000 euro, exclusief kosten voor de exploitatie en uitvoering van de activiteiten.

Exploitatie van het centrum
In eerdere voorstellen is gesproken over de werkgroep Jeugd- en Jongerenwerk Blokker als beoogd beheerder van het centrum en de coördinator en uitvoerder van activiteiten. De werkgroep Jeugd- en Jongerenwerk Blokker is vanaf februari 2003 bezig geweest met de voorbereidingen voor de realisatie van het jeugdactiviteitencentrum. De werkgroep heeft echter, na het besluit van de raad om de locatie Bussel af te wijzen, aangegeven pas weer actief te willen worden als er een door de raad genomen besluit is over de locatie en realisatie van het centrum.

Informatie en vervolg
Omwonenden, de werkgroep Jeugd- en Jongerenwerk Blokker en het dorpenoverleg Blokker-Zwaag zijn geïnformeerd over het besluit van het college. Het onderwerp staat voor een meningsvormende bespreking op de agenda van de commissie Welzijn en Volksgezondheid van 8 februari 2006.

Reacties
Reactie: (Tja)
23-1-2006, 14:30
Ik zag de borden al hangen op het schapenveldje "Hier geen jeugdhonk, bespaar ons de overlast!". Ik heb zelf zoiets.. gooi daar alsjeblieft heel snel een jeugdhonk neer, dan zijn wíj tenminste van de overlast af!

Reactie: (Laurie)
18-1-2006, 22:30
Burgemeester: Hoorn is vol...
Linkje > http://www.hoorngids.nl/createsite/news/createnews.asp?b_id=7951&news_id=35252&newsPg=3

Citaat uit bovennoemd artikel: "De zoektocht voor een jeugdhonk in Blokker is een mooi voorbeeld van de drukte; op 25 locaties bleek nergens plaats."

Chapeau! Toch nog de neuzen naar één kant gekregen, hoezo dan ruimtegebrek, met goede wil én overleg kom je toch een heel end blijkt maar weer.