Nestkasten in Risdam Zuid op 16 maart 2016

11-03-2016

Een aantal weken geleden heeft het Wijkoverleg Risdam een verzoek gedaan aan het Tabor college locatie d’Ampte om een 20 tal nestkasten te maken. Deze nestkasten waren bestemd voor het Risdammerhout. D’Ampte wilde graag gehoor geven aan dit verzoek omdat d’Ampte veel werkt met levensechte opdrachten. Er werd daarom ook snel, in het geheim, besloten om niet 1 klas van het vakcollege techniek aan deze opdracht te laten werken maar alle 4 de klassen in de onderbouw.

De bouwtekeningen werden aangeleverd door de biologiedocent die had gekozen voor 2 soorten mezenkasten, kasten voor boomkruipers en zogenaamde balkonkasten.

De eerste klassen maakten de mezenkasten, de tweede klassen de boomkruiperkasten en balkonkasten. Ze maakten eerst een werktekening op ware grootte en daarna werden de kasten gemaakt. Daarna werden de kasten geschilderd.

Op het laatste wijkoverleg werden de kasten gepresenteerd en werd er ook verteld dat er geen 20 maar ruim 80 kasten gemaakt zijn.

 

Nu is de tijd aangebroken om de kasten ook daadwerkelijk op te gaan hangen en daarom wil ik u uitnodigen om bij deze feestelijke gebeurtenis aanwezig te zijn en wel op woensdag 16 maart aanstaande. Op deze dag zullen de eerste 20 kasten worden opgehangen in het Risdammerhout.

 

De leerlingen, docenten en leden van het wijkoverleg Risdam zullen zich om 12:15 uur verzamelen op Het Oude Ambacht 32 en vanuit daar het park in gaan met de eerste kasten.

 

Het zou fijn zijn als u bij deze gebeurtenis aanwezig kunt zijn en dat u aandacht zou willen geven aan deze gebeurtenis in uw volgende editie. Daarom hopen wij u te kunnen verwelkomen op 16 maart.

Wijkoverleg Risdam Zuid Wijkoverleg Risdam Zuid