Raad vergadert over parkeren stadsstrand

18-04-2016

Op dinsdag 19 april neemt de Hoornse raad een besluit over hoe het parkeren bij het toekomstige stadsstrand geregeld gaat worden.

 

De komende jaren wordt de dijk tussen Hoorn en Edam versterkt en komt er langs de Westerdijk, tussen de schouwburg en de Galgenbocht, een groot stadsstrand. Het college stelt de raad voor om bij de schouwburg 250 en bij de Galgenbocht 120 permanente parkeerplaatsen aan te leggen. In het tussengebied zouden dan 130 parkeerplaatsen komen die alleen gebruikt worden op piekdagen. Ook is het voorstel om betaald parkeren in te voeren op het stadsstrand. Dit kan betekenen dat in de toekomst in een deel van de Grote Waal parkeervergunningen moet worden ingevoerd.

 

Overige agendapunten

Verder neemt de raad besluiten over het bestemmingsplan Maelsonstraat en omgeving. Dit maakt aansluiting van de Maelsonstraat op de Provincialeweg mogelijk. Dit maakt onderdeel uit van het project Poort van Hoorn. Ook de fusie van de scholen De Wereldwijzer en Jules Verne, de uitbreiding van multifunctionele accommodatie De Kreek en een voorstel over een nieuwe wegsleepregeling.

 

Volg de raadsvergadering

De agenda en de stukken staan op www.hoorn.nl/gemeenteraad. De raadsvergadering van dinsdag 19 april 2016 start om 20:00 uur in de raadszaal van het stadhuis. Alle publiek is van harte welkom bij de vergadering. De vergadering is ook live te zien of later terug te kijken via http://webcast.nl/hoorn (http://webcast.nl/hoorn). En tot slot is er nog de mogelijkheid om de raadsvergadering via Twitter (www.twitter.com/raadhoorn (http://www.twitter.com/raadhoorn)) te volgen. 

Gemeente Hoorn Gemeente Hoorn