Opportunistische lijstverbinding VOCHoorn en VVD Hoorn

ingevoerd op 27-1-2006

Twee deelnemers aan de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart a.s. hebben besloten een lijstverbinding aan te gaan. Het gaat om VOCHoorn en VVD afdeling Hoorn. Door deze lijstverbinding hopen beide partijen meer te kunnen profiteren van de verdeling van de restzetels. Het is dan ook een puur technische verbintenis en geen programmatische verbintenis. Ofwel liberaal opportunisme!

Natuurlijk is er wel sprake van enige verwantschap tussen beide partijen, laten de partijen zelf weten. In de nu bijna afgelopen bestuursperiode is volgens hen gebleken dat beide partijen met enige regelmaat hetzelfde standpunt innamen in allerlei actuele kwesties. Zeker als het gaat om zorg om het economisch functioneren van de binnenstad weten de partijen elkaar vaak te vinden.
Maar er zijn ook verschillen van inzicht in tal van kwesties. Dat is dan ook de reden dat er slechts sprake is van een lijstverbinding om te kunnen profiteren van de verdeling van de restzetels en niet van een programmatische verbintenis.

Reacties
Reactie: (Bram Stam)
5-3-2006, 18:33
Jammer dat de VVD meent ons nodig te hebben om een redelijke uitslag te maken. Aleen het eerste gedeelte van uw bericht is volgens afspraak. Het tweede gedeelte is geheel tegen onze afspraak door de VVD op de Hoorngids geplaatst. Wij van VOCHoorn distancieren ons dan ook op dit moment van iedere samenwerking die verder gaat dan gebruik maken van een eventuele restzetel.

Reactie: (Van Leeuwen)
1-3-2006, 22:42
Dom hoor van de VOC Hoorn. Ik ken al heel wat mensen die nu niet meer op de VOC Hoorn stemmen omdat ze bang zijn dat de VVD van de stem profiteert.

De VOC Hoorn zou helemaal niet in een adem genoemd moeten willen worden met dat populistische gedoe van Van Lunteren die denkt dat hij heel wat is, maar ondertussen door iedereen uitgelachten wordt.

Dit schaadt het ’sociaal-progressieve’ karakter van de VOC Hoorn die ze volgens hun eigen verkiezingsprogramma hebben.

Reactie: (m.verhagen)
28-1-2006, 14:45
jammer dat de eigenzinnige VOCH een verstandshuwelijk aangaat met de VVD. Dat is te veel eer voor deze zich ten onrechte liberaal noemende neoconservatieve club. Zonder lijstverbinding was de VOCH de VVD bij de raadsverkiezingen zonder meer voorbijgestreefd. Door deze vreemde en overbodige manoeuvre valt dat nog te bezien. Jammer.

Reactie: (devries)
28-1-2006, 12:32
Wahaha de VVD ziet de bui al hangen met die rampkoers van de landelijke partij, echt dom van de VOC hoorn om met deze zakkenvullersclub in zee te gaan , daar stemmen we dus ook niet meer op.