Gemeente dreigt bewoners Kerketuin met hoge boete!

03-08-2016

Bewoners van Kerketuin in Zwaag (Risdam Noord), zijn onaangenaam verrast door een brief van de gemeente Hoorn waarin met hoge boetes wordt gedreigd. Het gaat om het plaatsen van rolcontainers op de openbare weg buiten de uren dat deze daar mogen staan om geleegd te worden.

De voorzitter van het wijkoverleg Risdam Noord, Peter Kaarls, is ook zeer onaangenaam verrast en heeft moeite zijn boosheid hierover te onderdrukken.
“Ik ben als voorzitter van het overleg totaal niet geïnformeerd hierover en bovendien vindt deze gemeentelijke actie middenin vakantietijd plaats. Veel bewoners zijn op vakantie en is het maar de vraag of ze op tijd thuis zijn om de kliko’s elders neer te zetten om de boete te voorkomen! Veel huizen in onze straat staan aan het water en hebben geen tuin. Het eigen terrein aan de voorkant is zo klein dat er geen plaats is voor 3 bakken. Het enige dat overblijft is om de bakken binnen te zetten met alle stankoverlast die dat met zich meebrengt. Dat is geen optie”.

Hij voelt zich door de gemeente in zijn hemd gezet en vraagt zich af of het abonnement met HVC opgezegd kan worden. “Tijdens de vakantieperiode dreigen met hoge boetes is niet mijn stijl. Van enige communicatie is geen sprake, jammer. Ik ga ervan uit dat de gemeente mij als voorzitter van het wijkoverleg alsnog weet te vinden, zodat bewoners en gemeente in gezamenlijkheid een oplossing hiervoor kunnen proberen te vinden. Anders vraag ik mij toch sterk af waar een wijkoverleg goed voor is. Als de gemeente vindt dat bewoners ook verantwoordelijkheid hebben voor de leefomgeving, hoort behoorlijk communiceren daar ook bij. Dat moet verder gaan dan alleen maar praten over de kleur van lantaarnpalen en loszittende stoeptegels, ja ik ben boos en hevig teleurgesteld!”


Bijlage: Boetedreigbrief van de gemeente Hoorn  (http://www.rtvbontekoe.nl/hoorngids/boetedreigbriefgemeentehoorn.pdf) 

Kerketuin Kerketuin

Reacties
Reactie: (Bas Anepool)
10-8-2016, 09:49
Dit soort flauwekul krijg je, omdat alles en alles achter bureaus en in achterkamertjes wordt bedisseld, zonder te kijken naar hoe bepaalde zaken in de praktijk wel of geen problemen opleveren. En dan is er nog sprake mensen van invoering van een 4e bak voor oud papier. Alvast maar nadenken waar die nu weer moet staan.

Reactie: (Ron ez)
8-8-2016, 08:51
Het lijkt mij beter dat de gemeente zichzelf een boete oplegt. Als voorbeeld hiervoor de Houtzaagmolen. Voor de boven bewoners met de lage huisnummers in deze straat zijn centraal, midden in de straat !!, grijze kliko's geplaatst. Echt geen gezicht. Hierin dient ongescheiden afval te worden gestort. Immers geen andere bakken. Zelfs HVC en gemeente vinden het kennelijk ondoenlijk om de diverse kliko's de trap op te laten zeulen. Bij de hogere huisnummers in dezelfde straat heeft men afsluitbare containers geplaatst. In ieder geval een beter gezicht, waar overigens ook alles ongesorteerd, in gestort wordt. Gemeente en andere belanghebbenden, kom eens kijken naar deze absurde situatie en denk eens na over de eigen op te leggen boete.

Reactie: (Dirck )
4-8-2016, 17:44
Waarom jarenlang gedogen en nu boetes dreigen? Wel zijn we van ooit zakken via 1 bak naar meerdere gegaan en ze vragen niet of het zo wel goed gaat.... Zelf denk ik aan elke 3 weken, groene zit zelden vol, en oranje is elke 4 weken overvol.. en de grijze, ja ik mag niet teveel klussen in 1x en moest bij mijn buren dumpen. Daarom, een 3 weken voor 3 bakken lijkt me niet verkeerd om eens te proberen. Ik ga echt geen 2e oranje vragen en de groen, ik zou zonder kunnen nu ik zoveel grijze ruimte overhoud en de composthoop terug mag die stink bak eigenlijk wel weg.... Maar er zijn meer plekken met kleine voortuintjes die gebruikt worden voor bakken... niet mooi maar wat moet je anders...? Ook met de vakantie houden ze totaal geen rekening want als ik deze week weg was had ik geen 4 maar 8 weken met de grijze moeten doen....

Reactie: (Pieter)
4-8-2016, 16:44
Ja ja de tekorten moeten toch ergens vandaan gehaald worden. Dan maar met boetes. Of ze niks anders te doen hebben.

Reactie: (Gerry Blokdijk)
4-8-2016, 15:04
Ik vraag me ook af, of je als inwoner van Hoorn de mogelijkheid hebt om het contract met HVC op te zeggen. Kan onze gemeentewoordvoerster Marieke hier misschine antwoord op geven? Ik zit nu met drie rolcontainers opgescheept die niet op tijd geleegd worden.

Reactie: (Stephanie )
4-8-2016, 14:02
Wel erg selectief, alleen de Kerketuin...waarom de andere straten niet? Waar komt deze dure actie vandaan? Ik zou willen dat onze gemeentegelden beter besteed werden...