Kennismaken met de burgemeester in Risdam-Zuid/Nieuwe Steen

22-09-2016

Op donderdag 29 september organiseert het wijkoverleg Risdam-Zuid/Nieuwe Steen een wijkbijeenkomst over het onderwerp: veiligheid. De volgende thema’s staan centraal: Hoe veilig voelen de bewoners in de wijk zich? Reageren politie en gemeente in voldoende mate op klachten van overlast. Welke rol hebben bewoners om de veiligheid in de wijk te bevorderen?                                 

 

De bijeenkomst begint met de kennismaking met de enige maanden geleden aangetreden burgemeester Nieuwenburg. De aanwezigen kunnen vragen stellen aan de burgemeester over zijn ideeën en plannen over veiligheid in de wijk. De heer Ton van de gemeente zal nader ingaan op het veiligheidsbeleid in Hoorn. Wat zijn de resultaten van het gemeentelijk beleid tot nu toe en welke maatregelen gaat de gemeente nemen om de wijk veiliger te maken? De wijkagent de heer Kleine Deters zal de aanwezigen informeren over het opzetten van Whatsappgroepen. Hiermee kunnen bewoners onveilige situaties signaleren en melden bij de politie.                                                                    

Tot slot van de bijeenkomst volgen mededelingen en kunnen bewoners suggesties doen om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren. 

                                                                                                                                                     De bijeenkomst vindt plaats in wijkcentrum de Huesmolen en begint om 20 uur. Koffie en thee zijn gratis.

wijkoverleg Risdam Zuid logo wijkoverleg Risdam Zuid logo
Wijkcentrum de Huesmolen Wijkcentrum de Huesmolen

Reacties
Reactie: (Ton Kuijler)
26-9-2016, 16:22
Snelheidscontroles "freqent" in de wijk zullen wel eens zijn, de Poortwachter oversteken is niet altijd goed voor je bloeddruk.

Reactie: (Arnoud Schaake)
26-9-2016, 13:59
Geachte heer Vegan, Problemen met buren kunnen gevoelens van onveiligheid veroorzaken. We staan u graag te woord as donderdag. Met vriendelijke groet Arnoud Schaake

Reactie: (Harrievegan)
26-9-2016, 12:29
Ik hoop dat ik bij dit wijkoverleg ook terecht kan met vragen omtrent anoniem treitergedrag door buurtgenoten. Het heeft misschien niet concreet met het onderwerp veiligheid te maken, maar ik voel me hier niet meer prettig en op m'n gemak.