Kerst op het Plein 2016!

06-12-2016

Op vrijdag 16, zaterdag 17 & zondag 18 december wordt?‘Kerst op het Plein’ georganiseerd in de binnenstad van Hoorn. Op steenworp afstand van het station worden de Noorderveemarkt en Kleine Noord omgetoverd tot een waar winterfestijn. 

 

“Een Kerstwonderlandschap met food, drinks, kerstmarkt, een ijsbaan en entertainment wordt het ultieme kerstgevoel gecreëerd.?Met veel activiteiten, beleving en gezelligheid richten wij ons op bezoekers uit de hele regio West-Friesland,” aldus Bas Pronk namens de organisatie. “Samen met het gezin, vrienden of familie kerst vieren op een uniek kerstevenement in de regio.” Hij?hoopt?dat het evenement uitgroeit tot een jaarlijkse traditie voor jong en oud. 

 

Markt, Foodtrucks en ijsbaan 

Naast vele verschillende standhouders met bijzondere (kerst)producten is er ook een ruime keuze aan eten en drinken. Zowel lokale smaakmakers als foodtrucks zijn aanwezig?met winterse hapjes. De organisatie werkt voor de muzikale omlijsting samen met stichting Herberg Hoorn. Door deze samenwerking wordt ervoor gezorgd dat het tot in de kleine uurtjes gezellig blijft op het evenement. Ook staat er deze dagen een kunststof ijsbaan waar iedereen op kan komen schaatsen. 

 

Glazen Huis, kerstwandeling en entertainment 

Op het plein staat een Glazen Huis waar verzoeknummers kunnen worden aangevraagd voor het goede doel: Stichting Tweestrijd. In samenwerking met Karsten Travelstore is ook een grote Kerstwandeling georganiseerd. Deze kerstwandeling gaat dwars door de stad Hoorn en doet verschillende bijzondere locaties aan. Voor kinderen is er beide dagen genoeg te doen. Er zijn verschillende kinderactiviteiten waar zij gratis aan deel mogen nemen. Ook loopt de kerstman rond en kunnen bezoekers figuren in een winterse photobooth.  

 

Kerstborrel Xl op vrijdagavond

Het evenement wordt vrijdagavond feestelijk geopend op het entertainmentplein op de Noorderveemarkt. Heel Hoorn komt samen op de grootste en gezelligste kerstborrel van de regio. De ijsbaan en foodtrucks zijn geopend en daarnaast is er ook live muziek en ander entertainment. De kerstmarkt begint de volgende dag.  

 

Openingstijden en entree 

Het evenementenplein is op vrijdagavond al geopend van 17:00 tot 24:00 uur,?zaterdag van 10.00 uur tot 24.00 uur en zondag van 12.00 tot 23.00 uur.

De kerstmarkt op het plein is zaterdag (van 10:00? tot 21:00 uur) en zondag (van 12:00?tot 21:00 uur)  geopend en de entree is gratis. 

Op het Kleine Noord zijn de kerstmarkttijden zaterdag gelijk, maar zondag is deze geopend tot 18:00 uur.

Ansichtkaart Kerst op het Plein A6 fc-1 Ansichtkaart Kerst op het Plein A6 fc-1
logo-kerst-op-het-plein logo-kerst-op-het-plein
Eenhoorn evenementen logo Eenhoorn evenementen logo