Omwonenden Nieuwe Steen in gesprek

Sociale nieuwbouwappartementen Intermaris

Eind november was een bijeenkomst voor de omwonenden van Nieuwe Steen 21 door Intermaris, in samenwerking met gemeente Hoorn. Intermaris heeft het voornemen om op deze locatie 60 twee- en driekamerappartementen inclusief parkeerplaatsen te ontwikkelen.

Hiermee voorziet Intermaris in de behoefte aan betaalbare sociale huurwoningen in Hoorn. De appartementen zijn geschikt voor verschillende doelgroepen en deze komen te zijner tijd in de verhuur. Dit zal op de gebruikelijke manier verlopen. Inwoners die zich hebben ingeschreven in Woonmatch maken kans op een toewijzing.

 

In gesprek
Bij de bijeenkomst waren naast het projectteam directeur Wonen/Vastgoed Han Leurink van Intermaris en wethouder Van Eijk van de gemeente aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Ook was de architect aanwezig. Insteek was om met elkaar in gesprek te gaan over de plannen voor de nieuwe sociale appartementen.

 

Vragen

Omwonenden stelden vragen over bijvoorbeeld de verkeersstromen naar de woningen toe, de hoogte van de nieuwe gebouwen en de exacte locatie van bouw op de kavel. Er kwam waardevolle inbreng vanuit de omwonenden. Intermaris en gemeenten nemen de opmerkingen mee in de verdere uitwerking. Waar mogelijk worden deze verwerkt in het plan.

 

Vervolg

Intermaris en de gemeente gaan samen verder met de uitwerking van de plannen. Begin 2017 komt er een terugkoppeling voor omwonenden. Intermaris blijft in gesprek om samen met de omwonenden en de gemeente tot een mooi resultaat te komen.

Intermaris logo Intermaris logo
School Nieuwe Steen 21 (2) School Nieuwe Steen 21 (2)