Ontwerp bestemmingsplan Risdam en Nieuwe Steen-West

12-12-2016

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan “Risdam en Nieuwe Steen-West” (NL.IMRO.0405.BPRisdamNsteen-on02) en de daarbij behorende stukken ter inzage liggen.

 

Het bestemmingsplan en de stukken lagen eerder dit jaar al ter inzage. De periode van ter inzage ligging was echter één dag tekort geweest. Omdat aan de laatste dag van de wettelijke termijn van ter inzage ligging belangrijke betekenis wordt toegekend, wordt het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken opnieuw ter inzage gelegd.

Zienswijzen die zijn ingediend naar aanleiding van de vorige publicatie hoeven niet opnieuw ingediend te worden.

 

Waarom een nieuw bestemmingsplan?

Elke tien jaar moet de gemeente de bestaande bestemmingsplannen actualiseren. Vanwege deze verplichting is een nieuw bestemmingsplan voor Risdam-Noord, Risdam-Zuid en Nieuwe Steen-West opgesteld.

 

Begrenzing van het gebied

Het gaat om het gebied tussen de Westfrisiaweg, de museumspoorlijn Hoorn-Medemblik, de Provincialeweg, de sloot achter de woningen Dr. C.J.K. van Aalstweg, de Geldelozeweg, het Keern en de Westfriese Parkweg.

 

Doel van het nieuwe bestemmingsplan

In het bestemmingsplan wordt (grotendeels) de bestaande situatie vastgelegd. Dit zijn (voor het merendeel) de functies wonen, werken, onderwijs, winkels, sport, kantoren, groen, water en wegen.

 

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen van dinsdag 13 december 2016 tot en met maandag 23 januari 2017 voor iedereen ter inzage in het stadhuis.

Ook zijn ze te bekijken op www.hoorn.nl (http://www.hoorn.nl)

en op www.ruimtelijkeplannen.nl (http://www.ruimtelijkeplannen.nl).

 

Wilt u reageren?

Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder zienswijzen over het ontwerp naar voren brengen. Dat kan op de volgende wijze:

- schriftelijk aan de gemeenteraad van Hoorn, Postbus 603, 1620 AR Hoorn;

- mondeling: maakt u hiervoor eerst een afspraak met de gemeente Hoorn, telefoon 0229 252200.

Gemeente_Hoorn[1] Gemeente_Hoorn[1]