Docenten Talentscholen aan de slag met Chromebooks

15-02-2017

Alle leerkrachten van Stichting Talent, waar alle veertien openbare basisscholen in de gemeente Hoorn onder vallen, hebben deze week een Chromebook in gebruik genomen. Hiermee heeft Talent een nieuwe stap gezet in de modernisering van het openbaar onderwijs in Hoorn, op weg naar gepersonaliseerd leren.

 

Omdat bij Talent de talentontwikkeling en onderwijsbehoeften van de individuele leerling centraal staan, werken de Talentscholen met een rijk gevarieerd aanbod aan leermiddelen. Steeds vaker maken de docenten daarbij gebruik van ICT-mogelijkheden. Het is dus belangrijk dat zij bijblijven op dit gebied en goed digitaal kunnen werken. Vandaar dat de stichting heeft besloten om voor hen Chromebooks beschikbaar te stellen. Via deze Chromebooks kunnen ze de vorderingen van hun leerlingen bijhouden en in de bovenbouw met hen communiceren binnen het programma Google Classroom.

 

Stichting Talent heeft plannen om ook het gebruik van ICT-middelen voor de leerlingen in de toekomst verder uit te bouwen en zo het gepersonaliseerd leren beter mogelijk te maken.

Alle scholen beschikken inmiddels over een uitstekend WiFi netwerk met een snelle internetverbinding.

Foto CB voor de krant Foto CB voor de krant
St. Talent Hoorn St. Talent Hoorn