Wil je wel zonnepanelen maar heb je geen geschikt dak? Zonne-initiatief Hoorn maakt het mogelijk

18-03-2017

Volop genieten we er samen van wanneer de zon schijnt in Hoorn. De terrassen op de Roode Steen zijn gezellig druk, in de haven varen de bootjes af en aan en wandelend langs het water proberen we ieder zonnestraaltje te pakken. De zon laat onze stad stralen!

 

Wat als het mogelijk is om samen dit zonnige karakter van Hoorn om te zetten in bruikbare zonne-energie voor iedereen?

Hoe?

Kom 30 maart 2017 voor de informatieavond en de officiële ondertekening door wethouder Bashara naar de brandweerkazerne aan de Nieuwe Wal.

 

Veel van onze stadgenoten doen het al en genieten dubbel als de zon schijnt, door hun zonne-panelen op eigen dak. Voor veel stadsbewoners is het niet mogelijk om zonne-panelen op eigen dak te plaatsen. Kortweg omdat ze geen (geschikt) dak tot hun beschikking hebben. Zonne-initiatief Hoorn biedt nu de oplossing.

 

“Wij richten ons op de ‘zonne-daklozen’, die toch zelf zonnestroom willen opwekken. Om klimaatverandering tegen te gaan, is het van belang dat we op zoek gaan naar alternatieve energievoorzieningen. In een stad als Hoorn zijn zat geschikte grote openbare daken die nu totaal onbenut zijn. Door het plaatsen van zonnepanelen op deze openbare daken, kunnen de inwoners van Hoorn, die geen geschikt dak hebben, samen energie opwekken”, aldus Jonathan Derei (één van de initiatiefnemers.)

 

Wethouder Samir Bashara: “‘We staan voor een grote uitdaging met elkaar. Samen met inwoners, ondernemers en verenigingen zetten we ons als gemeente in voor een Puur Hoorn. Een klimaatneutrale stad in 2040 is een doel dat we alleen kunnen bereiken als de hele samenleving in beweging komt. Initiatieven van inwoners, zoals het zonne-initiatief, zijn daarbij van doorslaggevend belang. Daar werken wij dus bijzonder graag aan mee en daarom stellen we het dak van de brandweerkazerne aan de Nieuwe Wal beschikbaar voor de opwekking van zonne-energie.” Naar verwachting passen er 200 zonnepanelen op het dak.

 

Op basis van de Postcoderoosregeling, hetgeen erop neerkomt dat je binnen de omliggende postcode gebieden van de zonne-installatie mee kan doen met het project en zo een verrekening van de  kilowatt-uur prijs en een korting op de energiebelasting krijgt, waardoor je aanzienlijk gaat besparen op je elektriciteitsrekening.

 

Het collectief plaatsen van zonnepanelen via Zonne-initiatief Hoorn, is niet alleen positief voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Wil je ook samen met een aantal stadsgenoten zonne-energie opwekken op de brandweerkazerne, ga dan naar www.zonneinitiatiefhoorn.nl (http://www.zonneinitiatiefhoorn.nl)  

en meld je aan!

 

Het zonne-initiatief Hoorn is een burgerinitiatief date samenwerkt met Zonnecoöperatie West-Friesland. Beide bestaan enkel uit vrijwilligers die onze woonomgeving duurzaam willen maken. Door lid te worden van de Zonnecoöperatie West-Friesland en twee of meer zonnecertificaten te kopen, help je mee klimaatverandering tegen te gaan en ga je ook dubbel van de zon in Hoorn genieten!

 

Op 30 maart 2017 van 20.00 tot 22.00 u bent u van harte welkom op de informatieavond in de brandweerkazerne aan de Nieuwe Wal 1 (inloop v.a. 19:30 uur).

Tijdens deze bijeenkomst vindt de officiële ondertekening van de overeenkomst plaats tussen de Zonnecoöperatie en de gemeente Hoorn en wordt uitleg gegeven over de achtergrond van het project en hoe het werkt.

Meer informatie is te vinden op de website

www.zonneinitiatiefhoorn.nl (http://www.zonneinitiatiefhoorn.nl).

Volg ons ook op  facebook www.facebook.com/ZonneinitiatiefHoorn/ (http://www.facebook.com/ZonneinitiatiefHoorn/)

Brandweerkazerne Hoorn Brandweerkazerne Hoorn
Stadhuis_hoorn Stadhuis_hoorn
zonnepanelen op dak zonnepanelen op dak