Is de deeleconomie zaligmakend?

18-05-2017

Het lijkt zo mooi: je huis, gereedschap en auto met elkaar delen. Grote platforms als Airbnb en Uber zijn verpletterend succesvol, maar er zijn ook tal van kleinere en lokale initiatieven. Langzamerhand worden ook de nadelen zichtbaar. Wordt de wereld er beter van van alles met elkaar gaan delen? KRO-NCRV’s jongerenplatform Brandpunt+ komt met de 7-delige webserie Deel en heers over de deeleconomie.

 

Journalist Jasmijn Alkemade onderzoekt op een persoonlijke manier wat de deeleconomie voor haarzelf betekent. Hoeveel wil ze eigenlijk delen en hoe ver is ze bereid te gaan? Ze deelt o.a. haar appartement en haar staafmixer en stuit daarbij op een aantal dilemma’s.

 

Jasmijn vraagt zich af in hoeverre onze samenleving mooier en duurzamer wordt als delen de norm wordt. Wat levert het jongeren op behalve een goedkope taxi en een leuk logeeradres tijdens het backpacken? Ze zoekt het antwoord ook in de VS, de bakermat van de deeleconomie waar Uber en Airbnb ontstonden.  

 

Deel en heers is een nieuw innovatief project  van Brandpunt+ (na o.a. de Virtual Reality app De Verwarde Man en de game Eindbaas), het platform waarmee KRO-NCRV er in slaagt een grote groep jongeren te bereiken. Deel en heers omvat 7 afleveringen van plm. 8 minuten die wekelijks worden gepubliceerd op Facebook. Verderop in de serie zijn interactieve elementen verwerkt. In de tv-rubriek Brandpunt is binnenkort een reportage vanuit New York te zien die aansluit op de webserie..

 

Deel en heers is tot stand gekomen in samenwerking met The Mediabrothers en mede mogelijk gemaakt door een subsidie uit de Non-Fictie Transmediaregeling, een samenwerkingsregeling van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Nederlands Filmfonds. 

www.http://stimuleringsfonds.nl/ (http://www.http://stimuleringsfonds.nl/)

https://www.filmfonds.nl/ (https://www.filmfonds.nl/)

unnamed (3) unnamed (3)
unnamed (4) unnamed (4)
kro ncrv logo kro ncrv logo