Happiness Unlimited: theater combineert nieuwe rituelen met een gezamenlijk diner

19-05-2017

Karavaan Festival: Publiek kookt mee aan gezamenlijke maaltijd

Een maaltijd geserveerd door Silvia van der Wal (De Bakbrommer) is onderdeel van de voorstelling Happiness Unlimited van Project Wildeman. Tijdens de voorstelling word je meegenomen in een droomachtige wereld vol ruimtes en geluiden. In deze wereld ontstaan na een innerlijke zoektocht nieuwe rituelen. Dineren is daarentegen een vertrouwd ritueel – door gezamenlijk de bereiding af te maken werkt het publiek samen naar deze afsluitende maaltijd in de naast gelegen Botanische tuin.  

 

Concreet betekent dit dat er aan het begin van de voorstelling een spannend pakketje wordt geserveerd waarin een paar ingrediënten de hoofdrol spelen. Zij worden in een pure, simpele vorm gepresenteerd. De hortus van het voormalig VSM lab biedt de inspiratie voor de smaken. Zodra het publiek uit hun droom ontwaakt, wordt hen ingrediënten aangereikt: sausjes, kruiden en oliën. Het zijn de ingrediënten die de maaltijd compleet maken, het is als een offer wat ze brengen als onderdeel van dit grote afsluitende ritueel. 

 

De elementen uit de eerste gang komen op allerlei manieren terug in de hoofdmaaltijd. Het plukken van kruiden, vijzelen van specerijen en verdelen van eten is een rustmoment waarin ruimte wordt gemaakt wordt voor het verteren van de voorstelling. Wanneer het publiek zelf de maaltijd af heeft gemaakt, dineren ze samen met uitzicht op de hortus. 

De voorstelling start en eindigt met een vegetarisch en kleurrijk eetfestijn in de Botanische Tuin. Deze tuin diende ook als inspiratie voor de maaltijd.

 

Happiness Unlimited is een interactief, muzikaal ritueel. In een vreemd utopisch laboratorium doet Project Wildeman samen met het publiek onderzoek naar hoe wij dromen. Daarbij worden alle zintuigen aangesproken en onze lichamen regelmatig in beweging gezet. Dit mondt uit in een spannende groepservaring waarbij de grens tussen performer en publiek, dromen en waken, steeds vloeibaarder wordt.

 

Project Wildeman is een muziektheatergezelschap van vier eigenzinnige performers. Strakke woordsalvo’s en maniakale rondedansen worden moeiteloos afgewisseld met elektronische soundscapes en rake poëtische oneliners. Kernwoorden hierbij zijn ritme, klank, herhaling en fysieke uitputting.

 

Speeldata:

Karavaan - Alkmaar 

24 mei (try out), 25 mei (première), 26, 27 mei, 1, 2, 3, 4 juni. 

Prijs: €27,50 inclusief maaltijd van De Bakbrommer.

Tickets via www.Karavaan.nl (http://www.Karavaan.nl)

Meer weten: www.projectwildeman.nl (http://www.projectwildeman.nl) 

IMG_3127 11 IMG_3127 11
Karavaan Buitengewoon Theater logo Karavaan Buitengewoon Theater logo