Slachtoffer doet werk van politie

07-06-2017

Je ziet het dagelijks langskomen op het scherm, krant, radio, sociale media. Geweld, aanrandingen, moord, ver van je bedshows. Afgestompt leg je de krant weg of draai je de knop om. Even vind je het erg, je windt je op, maar al snel ben je bezig met dingen die je dagelijks bezig houden en je denkt er niet meer aan. Gelukkig zit er een emotionele rem in ons lijf, je kunt niet het leed van de hele wereld op je schouders nemen.

Maar die ene keer hield mij tot vandaag bezig. In oktober werd ik gewaar dat zich een tragedie in Hoorn had voorgedaan die vanwege het onderzoek mijn en andermans zwijgen vereiste.

Als medebeheerder van een Hoornse nieuwswebsite is dat nogal een opgave, maar ik heb mij eraan gehouden. In het belang van het onderzoek. Tot vandaag.

De Telegraaf kopt ‘Aanrander’ in val gelokt en in iets kleinere letters ‘Slachtoffer (28) doet werk politie’. Het staat er in kleinere letters, maar het is het meest schokkende gedeelte van het verhaal. Hoe fout is dit opgepakt door de politie! Wat bezielt zo’n handhavingsorganisatie om Esmée die bijna het leven heeft gelaten door bruut geweld, weg te sturen met de mededeling dat ze volgens de standaardprocedure pas na 14 dagen aangifte mag doen? Empathie zit zeker niet in het opleidingspakket van de politieschool?

Ondertussen loopt een brute verkrachter rond in Hoorn die zomaar weer kan toeslaan! Je gelooft niet wat je hoort. Een nieuwe trend dat slachtoffers zelf op zoek moeten naar de dader?

Naast het leed dat Esmée heeft moeten doorstaan, komt er ook nog eens het talmen van het politieapparaat bij. Het is nu wel duidelijk waarom het volgens de statistieken veiliger is in Nederland.

Er heeft zich zoals het zich nu laat aanzien een onaanvaardbare situatie in Hoorn voorgedaan, waar de onderste steen van boven moet komen!

Politici in Hoorn en in Den Haag, doe uw werk en zorg dat dit niet meer mogelijk is! Er is een financieel overschot op de begroting in Hoorn en ook landelijk. Het geld klotst weer tegen de plinten. Besteedt dat aan verbetering van ons veiligheidsapparaat dat het afgelopen decennium zwaar getroffen is door absurde bezuinigingen. Geen loze beloftes meer van meer blauw op straat dat niet kan worden waargemaakt.  En stop met heilloze reorganisaties die nergens toe leiden en waar iedereen ongelukkig van wordt. Ik ben boos ja, dat dit zo ver is gekomen! Politici doe uw werk!!

Sterkte Esmée en familie.

 

Edo van Eekeres  

politieauto politieauto