Inspectie voor restauratie torens Koepelkerk Hoorn

14-07-2017

Het verweerde beeld aan de toren van de Koepelkerk in Hoorn lijkt verlangend uit te kijken naar de restauratie. De eerste stappen daartoe zijn deze week gezet.

 

Inspecteur Jaap Koek onderwierp het voegwerk van de twee torens aan de Grote Noord-zijde en de gevel aan een grondig onderzoek. Uit zijn rapport zal blijken hoeveel restauratiewerk verricht moet worden om het Rijksmonument weer in goede staat te brengen. Wanneer het werk start is nog niet bekend.

 

De restauratie wordt deels betaald door de Stichting Koepelkerk Hoorn. De Stichting zorgde er in 1993 voor dat de kerk van binnen en buiten werd gerestaureerd, waarbij onder de witte verf prachtige schilderingen op de muren tevoorschijn kwamen. Voor de komende restauratie hebben de vrijwilligers van de stichting jarenlang geld ingezameld met onder meer tweedehands boekenmarkten en bijdragen van donateurs.

 

,,Wij verwachten dat er een bedrag met zes nullen voor de komma nodig zal zijn’’, zegt waarnemend voorzitter Peter van der Knaap van de Stichting Koepelkerk. Er is dus nog geld nodig.’’

 

De stichting zorgt ervoor dat de kerk deze zomer vier dagen per week open is voor bezichtiging. De kerk is het hele jaar in het weekend open van 12 tot 16 uur. Daarnaast is zij open voor bezichtiging en boekenmarkt tijdens de Hoornse woensdagmarkten in de maanden juli en augustus van 10.30 uur tot 16.30 uur

Ook tijdens de Hoornse kaasmarkten op de donderdagmiddagen van 12 tot 16 uur tot 31 augustus is de Koepelkerk open

 

Geld doneren kan op rekening NL94 RABO 0161 445551.

Informatie voor wie donateur wil worden is te vinden op:

www.koepelkerkhoorn.nl (http://www.koepelkerkhoorn.nl)

20170710_101428 20170710_101428
Koepelkerk Hoorn Koepelkerk Hoorn
Koepelkerk Koepelkerk