Talent Team klaar voor de start van Europees Jeugd Olympisch Festival

16-07-2017

Vanmiddag presenteerde NOC*NSF het Talent Team dat volgende week in actie komt bij het Europees Jeugd Olympisch Festival. 75 toptalenten verdedigen dan de Nederlandse eer bij het evenement in de Hongaarse stad Györ.

 

De jonge topsporters, in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar, komen in actie bij atletiek, judo, handbal, kano, turnen, volleybal en zwemmen. Het team staat onder leiding van chef de mission Pieter van den Hoogenband.

 

Van den Hoogenband is ontzettend blij met dit team. “We hebben een prachtig team van maar liefst 75 sporters, jongens en meiden, uitkomend in zeven takken van sport. Dit geeft wel aan dat er de nodige potentie is. We staan met dit team voor Excelleren, Samen en Respect. We gaan ervoor om met z’n allen boven onszelf uit te stijgen, de sporters willen hun allerbeste prestatie ooit neerzetten. Als ze elkaar daar binnen het team toe kunnen inspireren, zou dat prachtig zijn. Nog een week en dan gaat dit multisportevenement van start. Zelf heb ik ook bij het EYOF mijn allereerste Olympische ervaring opgedaan. Dat was in 1993 in Valkenswaard. Ik kan niet wachten om nu deze jonge enthousiaste toptalenten bij hetzelfde evenement in actie te zien.“

 

Zoë Sprengers vlaggendrager

Handbalster Zoë Sprengers is gevraagd om tijdens de openingsceremonie in Györ de Nederlandse vlag te dragen. “Zoë neemt als handbalster haar team ook op sleeptouw. Ze roert haar mondje in het veld, oogt goed in balans, heeft een krachtige uitstraling. Kortom: een echte aanvoerster”, motiveert Van den Hoogenband zijn keuze. “Dit is wat we als Talent Team willen uitstralen en met de keuze voor Zoë als vlaggendrager wil ik dat graag benadrukken.”

 

EYOF

Van 23 tot en met 29 juli neemt het NOC*NSF Talent Team Györ 2017 deel aan de veertiende zomereditie van het European Youth Olympic Festival (EYOF). Dit topsportsportevenement voor zo’n 2500 jonge talenten uit 50 landen wordt georganiseerd onder auspiciën van de vereniging van Europese Olympische Comités EOC. Het EYOF wordt iedere twee jaar georganiseerd en kent een zomer- en een wintereditie.

Naast de internationale wedstrijdervaring die de talenten bij het EYOF opdoen, leren ze over hun eigen functioneren in een groep van topsporters. Vaak is dit evenement een stimulans op de nog lange, vaak moeizame weg naar de seniorentop. Zo draagt het EYOF bij aan de voorbereiding op de volwassen Olympische Spelen.

 

Meer informatie over het evenement en een overzicht van alle Nederlandse deelnemers en hun woonplaats is te vinden op: www.nocnsf.nl/gyor2017 (http://www.nocnsf.nl/gyor2017).

Talentteam-Gy_r-2017-heeft-er-zin-in Talentteam-Gy_r-2017-heeft-er-zin-in
unnamed (4) unnamed (4)
NOCNSF-logo NOCNSF-logo