Campagnes in Hoorn meer dan ooit persoonsgericht

ingevoerd op 3-2-2006

De campagnes voor de Gemeenteraadsverkiezingen lijken in Hoorn nu toch echt te zijn gestart. Waren enkele dagen geleden de geplaatste aanplakborden voor de politieke partijen nog leeg, nu zijn de eerste affiches al opgeplakt. Sommige politici pakken het deze verkiezingen groots aan. Zo heeft PvdA-wethouder Tonnaer borden langs de wegen laten plaatsen met daarop zijn gezicht supergroot afgebeeld en de strijdkreet ”Omdat ik u ken.” Voor het eerst lijken nu zelfs professionele reclameburo’s ingeschakeld bij de verkiezingscampagne in Hoorn.

Wethouder Tonnaer, die door zijn eigen bestuur op een zeer lage plaats werd gezet, maar dankzij de leden twee treden hoger kwam te staan, wil graag nog een termijn wethouder zijn in Hoorn en wil daar duidelijk voor knokken. Hij heeft, naast de opvallende reclameborden langs de wegen van Hoorn, ook een brief verzonden aan de leden van zijn partij. Onderaan dit bericht kunt u deze lezen.
Overigens is het niet zo dat Tonnaer met veel voorkeurstemmen automatisch wethouder blijft. PvdA-Hoorn-voorzitter Van Dijk liet deze week weten dat ”we meer goede kandidaten voor het wethouderschap hebben”.

Meer dan ooit lijken aanstaande raadsleden en wethouders zich te willen profileren. Aan een gekozen burgemeester zijn we in ons land nog niet toe, maar blijkbaar gaan we toch meer persoonsgericht stemmen. Vindt u deze ontwikkeling een goede of heeft u liever dat we stemmen op basis van gevoerd beleid. U kunt onder dit bericht reageren.
 
Brief van Wethouder Tonnaer aan zijn achterban:

Leden van de Partij van de Arbeid te Hoorn,

Hoorn,
januari 2006

Het is u welbekend dat ik als PvdA-wethouder de laatste 4 jaar het nodige tot stand heb gebracht, problemen heb
opgelost en nieuwe zaken heb gerealiseerd. De laatste vier jaar werkte ik aan de totstandkoming van de 12 nieuwe
lokalen voor het basisonderwijs in de Kersenboogerd. Aan de uitbreiding van De Spinaker (speciaal voortgezet onderwijs) en aan de verbouw en nieuwbouw van De Eenhoorn/Stormvogel (speciaal onderwijs) wordt hard gewerkt. Ons nieuwe Regionaal Historisch Centrum is gerealiseerd en opent binnenkort haar deuren. Ook voor de renovatie van wijkcentrum de Cogge heb ik mij ingezet. En natuurlijk niet te vergeten: onder mijn verantwoordelijkheid is het bouwproces van onze schouwburg en congrescentrum het Park met de nodige hobbels
tot een goed einde gebracht.


Mijn werk als wethouder zal bij de gemeenteraadsverkiezingen dinsdag 7 maart aanstaande door de kiezer beoordeeld worden. Velen in de stad houden mij aan op straat en vragen mij om door te gaan. Leden van onze partij maar ook zwevende kiezers geven mij steun.
 
Onze stad Hoorn is sinds augustus 2005 universiteitsstad. Het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (UvA
en VU) heeft zich met haar ultramoderne opleiding in Hoorn gevestigd. Ook spande ik mij in voor meer subsidie voor
Verenigingen voor amateurkunst, de Blauwe Schuit, Museum van de 20ste Eeuw en de Vrijwilligerscentrale. Ze hebben het dan ook ontvangen. In het fraai gerestaureerd pand (Keern 33) is de Brijderstichting nieuw gehuisvest, zij kunnen zo nog beter hulp verlenen aan de mensen die dat het hardst nodig hebben. Passend in de traditie van de PvdA. Binnenkort sla ik de eerste paal voor de bouw van een woongemeenschap voor Vietnamezen. Tientallen te behouden fraaie woningen zijn op de monumentenlijst
geplaatst. De blik op de toekomst gericht: de Jongerenraad is door mij benoemd, want onze jongeren zijn onze toekomst en verdienen het gehoord te worden. Nieuwe initiatieven, zoals Abendmusiken, Pleinkunst en Havenconcerten zijn financieel gesteund.


Ik ben er trots op wat ik tot stand heb gebracht. Op feestjes en op straat krijg ik veel steun. Mensen vragen mij om vooral door te gaan. Zowel PvdA leden als anderen geven mij telkens positieve reacties. Het geeft aan dat het nodig is dat ik doorga. De kiezer verwacht dat ik doorga als wethouder. Vandaar mijn beslissing om een persoonlijke verkiezingscampagne te beginnen. Voor de kiezer en
voor onze stad. Mijn werk als wethouder zal door de kiezer gewogen worden. En zo te horen in de stad krijg ik veel stemmen.


Er valt daarom in de volgende raadsperiode voor ons nog genoeg te doen. Voor het basisonderwijs moeten in de
Kersenboogerd en de binnenstad lokalen komen. Een tweetal woonzorgcentra zal gerealiseerd moeten worden. ’t Jolletje (speciaal onderwijs) heeft uitbreiding nodig en De Wissel (speciaal onderwijs) moet worden verbouwd. De mensen in de wijken hebben meer wijksteunpunten nodig. De nieuwe Kunst- en Cultuurnota, met meer kunst in de wijk moet uitgevoerd worden. Als het aan mij ligt wordt daadwerkelijk begonnen met de bouw van een jeugdcentrum voor Blokker.
Ga zo maar door. Leest u ons verkiezingsprogramma van de PvdA er nog maar eens op na.
 
Dinsdag 7 maart zijn onze gemeenteraadsverkiezingen. Samen hebben we nog veel te doen. Onze PvdA en ik zijn met hart en ziel aan elkaar verbonden. Voor welzijn. Voor wonen. Voor werk. Voor de kunst. Voor onze stad en haar inwoners.

Ik reken daarom op uw steun om door te gaan. Want afspraak is afspraak, jaar in, jaar uit.
 
Omdat ik u ken.
 
Roger Tonnaer
Wethouder

Reacties
Reactie: (de bruin)
8-2-2006, 18:39
tonnnaer laat nog steeds niets van zich horen, zou hij een "achterkamertjes politicus" zijn waar je alleen van ’hoort’ als hij stemmen nodig heeft, maar als er lastige vragen open staan niet thuis geeft?

Hij heeft de vragen hier uiteraard wel gelezen, dat kan haast niet anders gezien het hoge "Hekking gehalte" van deze man.
Maaruh...., geen antwoord is natuurlijk sowieso geen stem op tonnaer.....

Reactie: (m.schurink)
8-2-2006, 17:27
Ik denk dat Roger Tonnaer alleen maar wil bewijzen dat hij in tegenstelling tot de gemiddelde Westfries het verschil kent tussen kennen en kunnen. Het genootschap van taalpuristen, Red onze taal, is hem daar erkentelijk voor.

Reactie: (Laurie)
7-2-2006, 13:41
Beste Roger Tonnaer, ik vrees dat uw campagne aan mij, als vrouw, voorbij gaat, ik heb namelijk voor het eerst iets nuttigs van de Minister De Geus van Sociale Zaken gelezen:

DEN HAAG Minister De Geus van Sociale
Zaken roept mannen op volgende maand
bij de gemeenteraadsverkiezingen op een
vrouw te stemmen. Nu is maar een kwart
van de raadsleden vrouw. De Geus zou dat
percentage het liefst zien verdubbelen.

De minister kondigde verder aan dat
ministeries meer ondersteuning krijgen
bij emancipatiebeleid. Een commissie
onder leiding van oud-CDA-voorzitter
Lodders stelt dat ministeries daar nu
te weinig aan doen.

Lodders vindt dat de departementen te
weinig nadenken over de gevolgen die
hun beleid kan hebben voor de positie
van vrouwen. Bron: NOS Teletekst

Dus mannen van Hoorn... :)




Reactie: (Diana)
6-2-2006, 18:36
Geachte wethouder Tonnaer,
Als ondernemer en lid van de P.v.d.A wil ik u vragen of het een normale gang van zaken is, dat Ed Wagemaker de KUNST op de rolluiken aan de Lange kerkstraat zomaar in de krant mag afkraken ? Niet alleen voor mij als ondernemer, maar zeker ook voor de heer J.C. Heydenrijk als gerenomeerd kustenaar van Hoorn. Terwijl de kunst zelfs vanuit een subsidiepot door de gemeente Hoorn is betaald. Nu moeten na weer een ander besluit binnen twee jaar de rolluiken verwijderd worden, wie gaat dit betalen ? Is dit niet een beetje impulsief, naargeestig en ondoordacht van iemand die denkt KUNST te kunnen herkennen, Ed Wagemaker kent u hem ook ?!
Mijn stem kunt u krijgen de 7de maart, en ik wil zelfs de toegestuurde poster van u op mijn winkelraam plakken, maar of Ed Wagemaker dat mooi vindt, is een tweede !? Politiek gezien, wordt mij nu duizenden euro’s die ik voor de rolluiken betaald heb door mijn neus geboord, maar niemand wil de verantwoording nemen voor het plots wijzigen van het beleid, en de belofte. Leest u eens de zondagskrant 5 feb (mijn verjaardag notabene) en zie zelf hoe KUNST wordt afgekraakt.. Mijn stem ken u ook nu, en als u mijn stem wilt helpt u mij dan ook deze toestand tot een politiek correct einde te brengen. Het zijn allemaal geschilderde rozen op de rolluiken en mijn bedrijfsnaam. De rozen van de P.v.d.A...
Succes met de campagne, op naar de champagne..
Vriendelijke groet, Diana Dea Mea


Succes

Reactie: (Peter)
5-2-2006, 11:32
Beste heer Tonnaer, Ik zag uw poster op de verkiezingsborden van de gemeente hangen. Maar deze hangt op de plek van de Ouderunie (hoe zij nu heten weet ik even niet). Heeft U iets tegen ouderen????? Zo niet, wilt u dan uw poster hangen over de PvdA-poster?????

Reactie: (frits de bruin)
5-2-2006, 10:03
Vraagt b aan wethouder Tonnaer:


U kent mij zegt u. Ben ik voor of tegen de geplande nieuwe jachthaven in het prachtige Juliana park?


(en als u zelf tegenstander bent van deze jachthaven, kunt u garanderen dat er een "nee" uit uw mond zal klinken bij de besluitvorming?)

Reactie: (devries)
5-2-2006, 06:09
vraag aan de wethouder :

Wat gaat U doen aan de totaal uit de hand gelopen buitensporig hoge gemeentelijke belastingen in Hoorn?
gaat U proberen om deze te verlagen ? Dit kan toch niet langer zo.

Reactie: (frits de bruin)
4-2-2006, 22:52
Vraag aan wethouder Tonnaer:

Moet de geplande JACHTHAVEN in het prachtige JULIANA PARK wat u betreft doorgaan m.a.w. stemt/stemde u hier mee in?

U staat dicht bij de burgers zegt u dus even een kort antwoord hier op deze vraag graag, dit kost geen moeite.

Reactie: (Ted)
4-2-2006, 10:46
Hoe komt het toch dat ik van deze imposante wethouder, met al zijn door hem zelf beweerde grote daden, en alles waarmee hij zegt bezig geweest te zijn, zo weinig heb gehoord gedurende zijn mandaats periode.

Hij zegt vaak op straat aangesproken te worden, en omhangen te worden met eer en lof, en verzoeken om vooral zo door te gaan.
Hoe komt het toch dat ik deze grote man nooit tegen kom in de publieke ruimte, ofschoon ik daar toch elke dag vertoef.

Maar nu ik toch zo dicht tegen de gemeenteraads verkiezingen aan kennis heb mogen nemen van al zijn grote daden, nu zal ik toch nog eens beter opletten, misschien valt mij dan ook de eer te beurt om deze grote figuur eens te mogen ontmoeten.

Misschien zal hij mij dan ook kunnen overtuigen, en zal ik hem binnenkort ook verzoeken om vooral zo door te gaan, en vooral zijn werk af te maken.

Maar vooralsnog heeft hij mij nog niet overtuigd, met zijn zelf beweerde grote daadkracht.