Nieuwe woningen in Binneblijfstraat, Merensstraat en Drieboomlaan

Samenwerking Intermaris en Lokhorst

De sloop en nieuwbouw van de woningen in de Binneblijfstraat, Merensstraat en Drieboomlaan kan beginnen. Intermaris realiseert op die plek 36 woningen met een vergelijkbare uitstraling en vorm. Samen met de – nu – oud-bewoners is het nieuwe plan voor de woningen opgesteld; een mooi participatietraject. Dinsdag 1 augustus ondertekenden Intermaris en Lokhorst Bouw en Ontwikkeling de samenwerkings-overeenkomst.

Voorbereidende werkzaamheden

Aannemer Lokhorst plaatst begin augustus hekken om het terrein vanwege de veiligheid. Tot eind september blijft de Binneblijfstraat nog open vanwege de doorgang, daarna is deze straat ook afgesloten. Wel blijven de stegen achter de woningen open, zodat de bewoners zich hierdoor kunnen verplaatsen. Op het terrein zelf zijn dan nog geen zichtbare werkzaamheden aan de gang. Lokhorst werkt eerst achter de schermen aan een bouwveiligheidsplan, verkeersplan, sloopplan en saneringsplan.

Start bouw woningen maart 2018

Als die plannen gereed zijn, start in september de asbestsanering en kunnen de woningen in oktober gesloopt worden. Vanaf november is gelegenheid voor archeologisch onderzoek op de bouwplaats. In de eerste maanden van 2018 wordt de grond gesaneerd en in maart is het toch echt zo ver: de bouw van de 36 nieuwe woningen start. Als alles volgens planning verloopt, krijgen de eerste bewoners in december 2018 de sleutel van hun nieuwe huis.

 

Foto’s gemaakt door Marcel Rob. Op de foto’s: Cees Tip, bestuurder Intermaris en Sander te Hoonte, directeur Lokhorst Bouw en Ontwikkeling.

Samenwerking Intermaris en Lokhorst Samenwerking Intermaris en Lokhorst
Samenwerking Intermaris en Lokhorst 1 Samenwerking Intermaris en Lokhorst 1