Westfriese Waterweken 2017

05-08-2017

Met de Westfriese Waterweken viert Westfriesland de hele maand augustus het water. De dagen in Enkhuizen zitten er al op, maar de komende weekenden is er nog voldoende te genieten in plaatsen als Opmeer, Medemblik en Hoorn.

Stede Broec – 5 augustus

De haven van Stede Broec is het decor van diverse activiteiten in, op en om het water. Een van de wethouders van Stede Broec verricht de officiële opening boven op de bijzondere scheepslift De Overhaal. Hier wordt symbolisch een Westfriese schuit ‘overgehaald’ naar de binnenhaven. Verder is er veel muziek, markt en demonstraties van de Zuiderzee ambachten.

Opmeer – 5 augustus

Tijdens de Waterweken in Opmeer vindt het culinaire evenement Proef Opmeer plaats. Proef Opmeer richt zich op streekproducten. Zo is topkok Onno Kokmeijer aanwezig met zijn project  ‘De Westfriese tafel’. Hij bereidt ook de maaltijd voor ‘Dinner in the sky’, dineren op grote hoogte. Daarnaast zijn er foodtrucks, muziek en een markt.

Drechterland – 6 augustus

Drechterland heeft een zeer uiteenlopend programma voor de Westfriese Waterweken. Zo is er een educatief programma over water in de bibliotheek, een scrabble-walk, brunch op het plein, de Haven van Wijdeness en het Waterweken Diner.

Medemblik – 11-13 augustus

Medemblik viert de tiende editie van de Waterweken. Ook dit jaar biedt de stad weer een gevarieerd programma. Zo is er een visrokerij, Culinair aan de kade, Nautische dag met marineschepen, rondvluchten met het historische watervliegtuig Catalina, het lichtschip Texel, de zwemmarathon Stavoren-Medemblik, het Oosterhavenconcert met Petra Berger en het NHJFO, en afsluitend de Drakenbootraces.

Hoorn – 7-10 september

De Westfriese Waterweken sluiten af in Hoorn. Alle activiteiten vinden op en rond de oude binnenhaven van Hoorn plaats. Er zijn tal van activiteiten voor jong en oud. Zoals: de nautische markt, straatvertier, de grootste gebruikte botenbeurs van Nederland en de landelijke wedstrijden Open Waterzwemmen.

West-Friese Waterweken 2017 West-Friese Waterweken 2017