Vincent de Vries geeft orgelconcert in Venhuizen op 18 augustus

11-08-2017

Op 18 augustus 2017 geeft de wereldberoemde organist en pianist een orgelconcert op het fraaie Pels orgel in de Hervormde kerk te Venhuizen. De aanvang is 20.00 uur.

Vincent de Vries is Professor of Organ and Collaborative Piano aan de Yonsei University in Seoul. De in 1969 in Scheveningen geboren De Vries kreeg de benoeming na een zware selectieprocedure. De Yonsei University geldt als een van de meest vooraanstaande universiteiten in Zuid-Korea.

De Vries was, na het behalen van de doctorstitel in 2004 aan de University of Texas (Austin), tot voor kort Assistant Professor en Director of Collaborative Piano aan de Baylor University in Waco (Texas). Hij studeerde in Nederland bij onder anderen Theo Bruins, Wim van Beek en Bert Matter. Vervolgens studeerde hij in de Verenigde Staten, waar hij zich ook vestigde.

Als pianist geeft hij wereldwijd recitals. Ook verzorgt hij masterclasses aan universiteiten in Amerika en Azië. In Nederland verzorgde hij meer dan 400 orgelconcerten. Ook verschenen er hier van zijn orgelspel twee lp’s en acht cd’s. Elk jaar doet hij Nederland aan voor het geven van meerdere orgelconcerten.

Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn vanaf een half uur voor aanvang in de kerk verkrijgbaar à € 10,- Verdere informatie: e-mail: orgel.venhuizen@gmail.com (mailto:orgel.venhuizen@gmail.com) -  www.zingenenzo.com (http://www.zingenenzo.com).

Vincent de Vries Vincent de Vries

Reacties
Reactie: (anna jaarsveld)
11-8-2017, 20:09
kan nergens vinden wat er gespeeld wordt 18 augustus door vincent de vries. graag meer informatie hierover. groet , anna