300 Koffers in één dag

Jongste stoomtramreizigers nu ook op Stoomsafari

Inmiddels is het een begrip geworden voor de jongste reizigers van de Museumstoomtram: de koffer vol opdrachten die zij voor het vertrek van de stoomtram krijgen. Met de koffer vol opdrachten gaan zij Op Stoomsafari in het rijdende museum.

Verkleden

Zo krijgen de 4-12 jarigen onder andere de opdracht onderweg het kolenvuur in de locomotief te stoken, de postconducteur te helpen of zich te verkleden zoals een reiziger 100 jaar geleden met de tram reisde.

Allerkleinsten

De Stoomsafari haalde vandaag een record: Op deze drukke zomerdag werden 300 koffertjes uitgedeeld op tram, boot en stations aan enthousiaste jongens en meisjes tussen 4 en 12 jaar oud die meereisden met stoomtram en boot. De belangstelling groeit, mede dankzij nieuwe aanwas dit jaar: ook de allerkleinsten gaan nu op stoomsafari.

Kort programma vanuit Hoorn

Nieuw dit jaar is namelijk de mogelijkheid om vanuit Hoorn een korte retourrit naar Wognum te maken. Voor de allerkleinste reizigers die op Stoomsafari willen is de kortere rit met de stoomtram zeer geschikt, maar ook voor mensen die bijvoorbeeld nog een museum in Hoorn willen bezoeken.

Gratis

Voor reisplanner en e-tickets, zie: www.stoomtram.nl (http://www.stoomtram.nl).

De Stoomsafari koffer is gratis voor alle kinderen die met stoomtram en boot meereizen.

De jongste bezoekers gaan OP stoomsafari De jongste bezoekers gaan OP stoomsafari