PvdA-Hoorn tegen betalen om grofvuil op te halen

18-08-2017

De PvdA-Hoorn is, net als de fracties van de HOP en Hoorns Belang, tegen dat inwoners vanaf 1 oktober 20 euro per keer moeten betalen voor hun grofvuil die zij aan de straat aanbieden. Juist de mensen die weinig geld en vaak ook geen auto hebben zullen de dupe zijn. Ook ouderen die zo lang mogelijk zelfstandig moeten en vaak ook willen wonen zijn de pineut. De PvdA is van mening dat de gemeenteraad over deze tariefswijziging gaat.

Het CAW kan dit volgens ons dus niet zomaar verhogen. Het bevreemdt ons ook dat ons eigen sociale linkse college hier helemaal geen bezwaar tegen maakt. In het voorjaar hebben wij notabene nog gedoe gehad over het hoge salaris van de directeur aldus raadslid Simon Broersma. Wij roepen het college daarom met nadruk op om dit besluit aan de gemeenteraad voor te leggen. 

logo pvda logo pvda

Reacties
Reactie: (cees)
19-8-2017, 13:50
Het kan simon wel wat schelen ,daarom heeft hij deze vragen gesteld ook hoorns belang is tegen

Reactie: (Marja)
19-8-2017, 07:43
Denk dat we dan nog meer zwerfvuil op straat krijgen, de mensen die weinig geld hebben zullen niet gaan betalen, dus dumpen ze het gewoon op straat, en ik kan ze geen ongelijk geven, het leven is veel te duur geworden, maar dat kan Simon Broersma natuurlijk niets schelen.