Nachtvlindernacht

09-09-2017

Vlinderspecialisten van het KNNV / IVN gaan op zaterdag 23 september met veel licht en zoetigheid op jacht naar nachtvlinders in het Egboetswater. Dit alles in het kader van hun onderzoeksproject naar vlinders in West-Friesland.

 

Van 20.00 uur tot middennacht zoeken zij naar de wonderlijkste soorten op het terrein aan de Liederik 15, 1678JC Oostwoud; afslag Hauwert. De inleiding en het onderzoek is binnen bij IVN West-Friesland in het Egboetje. Er is voor de bezoekers ook een collectie opgezette nachtvlinders te zien. Zorg voor gepaste kleding en schoeisel bij vochtig weer.

 

Nachtvlinders hebben uitstekende schutkleuren om overdag niet op te vallen onder bladeren of op een boomstam. Er zijn in West-Friesland zo’n 450 soorten nachtvlinders geteld, t.o.v. de twintig soorten dagvlinders zijn dit er dus aanzienlijk meer!

Afhankelijk van de weersomstandigheden levert dit onderzoek interessante exemplaren op zoals b.v. het Groot avondrood, de Iepentakvlinder en de Appeltak. Uiteraard worden ze na onderzoek weer losgelaten.

 

Foto Ligusterpijlstaart: Fred Weel

Ligusterpijlstaart 23-9-17 Ligusterpijlstaart 23-9-17
KNNV logo KNNV logo
IVN logo IVN logo